Hlavní obsah

Slovan vede ve finále nad Trenčínem 2:0

PRAHA

Hokejisté Slovanu Bratislava v sobotu na vlastním ledě porazili 5:3 Duklu Trenčín, kterou vede český kouč Antonín Stavjaňa, a ve finále slovenské extraligy se ujali vedení 2:0 na zápasy. Boj o titul se hraje na čtyři vítězná utkání.

Článek

Na výhře domácího týmu se podílel i český útočník Marek Vorel, který pro Marka Urama přihrávkou připravil v první třetině gól na 1:1 a v poslední minutě se od červené čáry trefil při soupeřově power play.

MODO vyrovnalo v semifinále s HV71 na 3:3

Až sedmý zápas určí druhého finalistu švédské hokejové ligy. MODO v sobotu na domácím ledě dokázalo v nervózním utkání, ve kterém rozhodčí rozdal 138 trestných minut, porazit HV 71 2:1 a vyrovnat stav série hrané na čtyři vítězství na 3:3. O výhře domácích rozhodl Niklas Sundström, který se trefil 44 vteřin před koncem třetí třetiny.

Rozhodující duel série se bude hrát v pondělí a vítěz se ve finále utká s Linköpingem.

Brošův gól z prodloužení poslal hokejisty Kärpätu do finále

Gólem v prodloužení zajistil český útočník Michal Broš Kärpätu Oulu postup do finále finské hokejové ligy. Jeho tým v sobotu vyhrál nad Blues Espoo 3:2 a celou sérii ovládl jednoznačně 3:0. Ve finále se Kärpät utká s Jokeritem Helsinky, který porazil Hämeenlinnu 4:0 a ze semifinále postoupil také bez ztráty jediného utkání.

Fanoušci v Oulu viděli dramatický závěr, když v posledních třech minutách padly dva góly. Espoo se nejdřív v 57. minutě dostalo do vedení 2:1, domácím se ale pouhou minutu a půl nato podařilo poslat zápas do prodloužení. V něm rozhodl v 7. minutě Broš, když se trefil po přihrávce krajana Viktora Ujčíka.

Marha pomohl Davosu k druhé finálové výhře

Gólem a přihrávkou se podílel český útočník Josef Marha na sobotním vítězství hokejistů Davosu 3:1 nad Bernem ve finále švýcarské ligy. Domácí tým se tak v sérii hrané na čtyři vítězství ujal vedení 2:1 na zápasy. V baráži se po sobotní výhře 5:2 nad Bielem ujalo Langnau vedení 2:0 na zápasy.

Slovensko - finále, 2. zápas:
Slovan Bratislava - Dukla Trenčín 5:3 (1:1, 1:1, 3:1)
Branky: 18. a 46. Uram (na první Vorel, na druhou Pavlas), 38. Kukumberg, 59. Lažo, 60. Vorel (Srdínko) - 29. a 59. Húževka, 2. Kóňa. Rozhodčí: Ország, D. Konc - Gajan, M. Novák. Vyloučení: 6:7, navíc Sivák (Trenčín) 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 7436. Stav série: 2:0.
Švédsko - semifinále, 6. zápas:
MODO - HV 71 2:1 - stav série 3:3
Finsko - semifinále, 3. zápasy:
Kärpät Oulu - Blues Espoo 3:2 v prodl. (za domácí Broš 1+0, Ujčík 0+1) - konečný stav série 3:0, Jokerit Helsinky - Hämeenlinna 4:0 - konečný stav série 3:0.
ŠVÝCARSKO - Finále, 1. zápas:
Davos - Bern 3:1 (Marha 1+1) - stav série 2:1.

Reklama

Související témata: