Hlavní obsah

Hokejisté Slovanu s třemi Čechy získali titul ve slovenské extralize

BRATISLAVA

Slovan Bratislava s trojicí českých hokejistů se po roční odmlce stal mistrem slovenské extraligy. Klub z hlavního města vyhrál středeční čtvrtý finálový duel na ledě Dukly Trenčín 4:1 a sérii ukončil v nejkratším možném termínu 4:0 na zápasy.

Článek

V dresu Slovanu slaví titul čeští obránci Petr Pavlas, Jan Srdínko a útočník Marek Vorel. Devětatřicetiletý Pavlas pamatuje už ligové triumfy z let 2003 a 2005. V druhém případě vedl slavný slovenský klub trenér Miloš Říha.

Také v této sezoně stál zpočátku na lavičce český kouč, Rostislav Čada ale v prosinci kvůli neshodám s vedením v klubu skončil. Jeho nástupce, legenda Slovanu Zdeno Cíger, pak dovedl mužstvo po třetím místě po základní části k titulu. Bývalý útočník získal první mistrovskou trofej v roli trenéra a přidal ji ke čtyřem, které získal jako hráč.

Stejně jako v předchozích finálových utkáních byl i dnes hlavní postavou bývalý znojemský útočník Marek Uram. Mistr světa z roku 2002 se ve středu trefil dvakrát a celkově ve čtyřech duelech zaznamenal šest gólů a čtyři asistence. Ve 14 utkáních play off si připsal 21 bodů.

Slovan získal šestý titul v samostatné slovenské lize. S pomyslným stříbrem se tak musel spokojit český kouč Trenčína Antonín Stavjaňa, jenž působil v Dukle prvním rokem. "Jsme zklamaní. Chtěli jsme zvládnout alespoň domácí zápasy, neměli jsme ale takovou formu jako (v semifinále) proti Košicím," uvedl Stavjaňa na tiskové konferenci.

Výsledek - finále, 4. zápas:
Dukla Trenčín - Slovan Bratislava 1:4 (0:0, 0:2, 1:2)
Branky: 47. Pardavý - 29. a 50. Uram (na druhou Pavlas), 23. Huba (Vorel), 59. Kukumberg (Pavlas). Rozhodčí: D. Konc, Ország - Halecký, M. Novák. Vyloučení: 9:7. Využití: 0:1. Diváci: 6150. Konečný stav série: 0:4.

Reklama

Související témata: