Hlavní obsah

Obránce Novák zamířil na zkoušku do Kärpätu Oulu

OULU

Český hokejový obránce Jan Novák se bude ucházet o místo v sestavě úřadujícího finského mistra Kärpätu Oulu. Osmadvacetiletý dlouholetý hráč Slavie, který v druhé polovině října skončil předčasně angažmá ve švédské Skelleftee, zamířil do Oulu na čtyřzápasovou zkoušku. Uvedly to internetové stránky finského klubu.

Článek

Poprvé by se měl účastník mistrovství světa v Praze v roce 2004 objevit v sestavě Kärpätu ve čtvrtečním domácím utkání proti Ilvesu Tampere. Tým, jehož barvy hájí i čeští útočníci Michal Broš a Ondřej Kratěna, řeší potíže v obraně poté, co přišel o bývalého finského reprezentanta Jereho Karalahtiho. Dvaatřicetiletý zadák je za mřížemi od minulého týdne v souvislosti s vyšetřováním nezákonného obchodu s drogami.

Novák patřil v předešlých letech k nejproduktivnějším obráncům extraligy, v předešlé sezóně působil v ruské Kazani, s kterou se radoval letos v lednu z triumfu na turnaji mistrů Super Six v Petrohradu. Po skončení smlouvy našel v létě angažmá ve Skelleftee, ale i vinou problémů s kotníkem se mu působení ve Švédsku nevydařilo. V deseti zápasech zaznamenal jedinou asistenci.

Po návratu do Čech trénoval Novák se Slavií, kde strávil devět let před odchodem do zahraničí. Přítel dcery slávistického trenéra Vladimíra Růžičky by měl hrát při testu ještě v sobotu v Lahti, v úterý proti TPS Turku a ve čtvrtek proti IFK Helsinky.

Reklama

Související témata: