Hlavní obsah

Český obránce Novák bude hrát v Kärpätu Oulu až do konce sezóny

OULU

Český hokejový obránce Jan Novák bude i nadále působit v Kärpätu Oulu. Osmadvacetiletý zadák, který byl v týmu finského mistra na čtyřzápasové zkoušce, se dohodl na smlouvě do konce sezóny. Novák tak našel definitivně působiště poté, co v druhé polovině října skončil předčasně ve švédské Skelleftee.

Článek

"Dohodli jsme, že zůstanu do konce sezóny. Vyplatí mě ze smlouvy, kterou jsem měl ve Švédsku," řekl v pátek Novák v rozhovoru pro server hokej.cz. "Jsem spokojený, jak to dopadlo. Mám především radost, že se nemusím už nikam stěhovat. Ale musím makat dál, nemám žádnou jistotu. Kärpät má skvělý tým."

Novák tak rozšířil kolonii českých hráčů v Oulu, kde hrají útočníci Michal Broš a Ondřej Kratěna. Navíc díky příchodu do Kärpätu bude mít na lednovém turnaji evropských mistrů Super Six v Petrohradu možnost znovu zaútočit na triumf, který letos slavil s ruskou Kazaní.

"Těším se, byl to super zážitek a rád si to zopakuju. Bude to pro mě jako slávistu zajímavé, chci samozřejmě vyhrát. Ale ještě pikantnější to bude pro Ondru Kratěnu a Michala Broše, kteří nastoupí vlastně proti svým," připomněl účast mistrovské Sparty, kde jeho noví spoluhráči působili.

Ve čtyřech zápasech si připsal jednu asistenci

Za Kärpät Novák při testu nastoupil proti Ilvesu Tampere, Pelicans Lahti, TPS Turku a IFK Helsinky a připsal si jednu asistenci. Klub po listopadové reprezentační přestávce řešil potíže v obraně poté, co přišel o bývalého finského reprezentanta Jereho Karalahtiho. Dvaatřicetiletý zadák je za mřížemi v souvislosti s vyšetřováním nezákonného obchodu s drogami.

Novák, účastník mistrovství světa v Praze v roce 2004, je na třetím zahraničním angažmá. Po létech v pražské Slavii odešel snoubenec dcery slávistického trenéra Vladimíra Růžičky loni do ruské Kazaně. Letos v létě zamířil do Skelleftey, ale i vinou problémů s kotníkem se mu působení ve Švédsku nevydařilo podle představ. V deseti zápasech zaznamenal jednu asistenci.

Reklama

Související témata: