Hlavní obsah

Bulis musí na operaci, o MS bojovat nebude

PRAHA

Český hokejový útočník Jan Bulis se na letošním mistrovství světa nepředstaví. Třicetiletého hráče, pro nějž skončila klubová sezóna v tomto týdnu po nečekaném vyřazení Chimiku Moskevská oblast v osmifinále ruské superligy, čeká v příštích dnech operace levého ramene. Šance, že by se pokusil probojovat do konečné nominace na šampionát v Kanadě, je tak nulová.

Článek

"Bohužel to tak je. Kemp, šampionát, všechno je odepsaný. To moje levé rameno je fakt v háji," řekl Bulis deníku Sport. Bývalý hráč Pardubic má s ramenem problémy celou sezónu a byl prakticky permanentně v péči lékařů. Přesto věřil, že do konce května hrát vydrží.

"Teď v play-off to ale začalo bolet jako blázen. Bylo mi jasné, že s tím musím co nejdřív něco udělat. No a nic jiného než operace nezbývá. Tím moje případná účast v národním týmu tedy padá," uvedl účastník světového šampionátu a olympijských her v roce 2006.

Operaci by měl Bulis podstoupit ještě tento týden, poté jej čeká několikaměsíční pauza. "Budu mít rameno měsíc zafixovaný a pak ještě ta rehabilitace. Nepůjde o nic snadného. Musí mi v rameni opravit komplet celou chrupavku. Je prý úplně poničená," dodal Bulis, které v této sezóně plnil i roli kapitána národního týmu na akci Euro Hockey Tour.

Reklama

Související témata: