Hlavní obsah

Majitel Duisburgu, kde hrají Sup s Alinčem, chce vyměnit kádr

DUISBURG

Majiteli německého hokejového týmu z Duisburgu už došla trpělivost se špatnými výkony hráčů a po sezóně nejspíš velkou část kádru vymění. Füchse, za něž hrají i čeští útočníci Jan Alinč a Michal Sup, jsou v tabulce poslední s odstupem 11 bodů za předposledním celkem.

Článek

"Holiday on Ice už končí. Naše dresy jsou nejkrásnější v lize a hráči se v nich jen procházejí," uvedl ve čtvrtek majitel týmu Rolf Pape. Ten hodlá na konci sezóny vypovědět nebo neprodloužit všechny dvouleté kontrakty.

Výjimkou mají podle německých médií být gólmani Ilpo Kauhanen a Lukáš Lang, jehož otec Karel byl odvolán z pozice hlavního trenéra po špatných výsledcích na začátku sezóny.

Duisburgu však nepomohla ani výměna Langa za bývalého německého reprezentanta Dietmara Hagena. Tým s liškou ve znaku získal v dosavadních 23 zápasech jen 14 bodů a je beznadějně poslední.

K razantnímu kroku se majitel Pape rozhodl po úterní porážce 1:4 ve Frankfurtu, která ho naštvala natolik, že se nevracel zpět s hráči autobusem, ale raději jel sám vlakem.

Reklama