Hlavní obsah

Chabada se ve Švédsku radoval z výhry nad Hlinkou s Hlaváčem

PRAHA

Český útočník Luley Martin Chabada vyšel jako vítěz ze souboje s krajany ve švédské hokejové lize. Lulea vyhrála na ledě Linköpingu vedeném českým koučem Slavomírem Lenerem 3:1. Na jediném domácím gólu se sice asistencí podíleli Jaroslav Hlinka i Jan Hlaváč, ale úspěšnější byl další exsparťan Chabada.

Článek

Asistenci si ve čtvrtečních zápasech elitserien připsal i další český hokejista Pavel Rosa. Jeho Rögle porazilo MODO vysoko 6:2.

Švédská hokejová liga - 51. kolo:
Brynäs - Södertälje 3:1, Djurgaarden - Färjestad 3:4, HV 71 - Frölunda 2:3 v prodl., Linköping - Lulea 1:3 (Hlinka a Hlaváč oba 0+1 - Chabada 0+1), Rögle - MODO Hockey 6:2 (za domácí Rosa 0+1), Timra - Skelleftea 8:0.

Poslední tým finské hokejové ligy SaiPa Lappeenranta si vyšlápl na Blues Espoo a čtvrtý celek tabulky porazil 4:2. Šlágrem kola byl souboj druhého Kuopia na ledě třetího Jokeritu Helsinky, na jehož konci se radovali hosté. Dvě minuty před koncem o tom vítěznou trefou rozhodl Kalle Sahlstedt.

Finská hokejová liga:
Ässät Pori - Ilves Tampere 2:0, Hämeenlinna - TPS Turku 5:4 v prodl., Jokerit Helsinky - KalPa Kuopio 1:2, Kärpät Oulu - IFK Helsinky 2:3, SaiPa Lappeenranta - Blues Espoo 4:2, Tappara Tampere - Pelicans Lahti 2:3 v prodl.

Reklama

Související témata: