Hlavní obsah

VIDEO: Český hokejista dostal za incident v polské lize roční zákaz startu

PRAHA

Celý rok nesmí hrát český hokejista František Bakrlík v soutěžích pod hlavičkou polského hokejového svazu (PZHL). Rozhodla o tom disciplinární komise polské ligy, která Bakrlíka potrestala za dvanáct dní starý incident po zápase mezi týmy Podhale Nowy Targ a Stoczniowec Gdaňsk. Domácí útočník tehdy zezadu napadl hráče soupeře a navíc ještě hokejkou udeřil trenéra Gdaňsku.

Foto: www.hokej-nowytarg.pl

František Bakrlík při jednom ze soubojů v polské lize

Článek

"Bakrlík spáchal dva akty, které nejsou hodny sportovce," prohlásil předseda  disciplinární komise polské ligy Bogdan Terlecki. Potrestán byl i jeho spoluhráč Rafael Dutka, který vyfasoval pokutu 300 tisíc zlotých. Další hráč Podhale Rozanski, jenž se do zavěrečné bitky také zapojil, byl nakonec obvinění zproštěn.

Prezident týmu Podhale Nowy Targ Miroslav Mrugala byl přítomen verdiktu disciplinární komise, ale bohužel prý pro Bakrlíka nemohl nic udělat. "Hráč se především i přes naše prosby k jednání nedostavil a jel do Čech vyřizovat nějaké rodinné záležitosti. V tom případě jsme měli dost malý prostor na jeho obhajobu," uvedl na oficiálních stránkách klubu.

Podhale Nowy Targ je úřadujícím mistrem polské ligy a momentálně hraje sérii play-off proti Osvětimi, kde prohrává 2:3 na zápasy. V kádru mužstva je i další český útočník Milan Baranyk, v české extralize působil kdysi jako hráč Třince i útočník Marcin Kolusz.

Sedmadvacetiletý Bakrlík je odchovancem litvínovského hokeje. Od roku 2000 působil v zámořské juniorské lize OHL. Zahrál si na mistrovství světa osmnáctek 2001, kde český tým skončil čtvrtý. Doma nastupoval v první lize za Hvězdu Brno, Beroun a Roudnici nad Labem. Do Polska zamířil v ročníku 2006/07.

Reklama

Související témata: