Hlavní obsah

Vlasák přemýšlí o návratu domů

MOSKVA

Trenéra Vladimíra Vůjtka bude při odchodu z hokejového klubu AK Bars Kazaň zřejmě následovat i útočník Tomáš Vlasák. Hráč to připustil v rozhovoru pro list Sovětskij sport s tím, že by se s největší pravděpodobností vrátil do české extraligy. Stejným směrem by mohl zamířit i ruský forvard Andrej Potajčuk, který předčasně skončil ve Voskresensku.

Článek

"Poté, co uvolnili z funkce trenéra Vůjtka, nás spolu s Jardou Hlinkou přeřadili až do pátého nehrajícího útoku. Pokud mužstvo skutečně převezme Zinetula Biljaletdinov, který nemá Čechy příliš v lásce, asi si příliš nezahrajeme. A já nechci nastupovat někde ve čtvrté formaci nebo vysedávat na střídačce. To se raději vrátím domů," citoval Vlasáka ruský sportovní deník.

V pondělním duelu v Moskvě proti místnímu Spartaku, který Kazaň prohrála 2:3, skutečně nedostal prostor ani jeden z českých legionářů. "Ještě ale počkám. Nechci se unáhlit a později litovat," nechal si trojnásobný mistr světa otevřená zadní vrátka. Vlasák má za sebou zahraniční angažmá v NHL v dresu Los Angeles, hrával rovněž ve finské Hämeenlinně, švýcarském Ambri-Piotta a do letošního roku v ruské superlize v Omsku.

Čtyřiatřicetiletý Potajčuk se na klubových stránkách Voskresensku zapřísáhl, že v tamním klubu nadobro skončil. Jeho agent se nyní údajně probírá nabídkami z české a finské nejvyšší soutěže. "Do konce týdne už bych mohl mít jasno," nastínil časový horizont rozhodnutí ohledně své příští štace. Potajčuk působil od října 1994 do konce sezóny 1996/97 v pražské Spartě. Poté oblékal ve Finsku dres Hämeenlinny, Ässätu Pori a Kärpätu Oulu.

Reklama

Související témata: