Hlavní obsah

VIDEO: Bitka střídala bitku, předvedl se i provokatér Ruutu. Sudí rozdali 277 trestných minut

Helsinky

Spíše nelítostnou řež než hokejový zápas připomínalo střetnutí finských týmů Jokeritu a IFK Helsinky v rámci European Trophy. Už ve druhé minutě museli rozhodčí kvůli bitce udělit první trest do konce utkání a v dalších minutách ho zopakovali ještě několikrát. Do sprch předčasně zamířil i známý provokatér Jarkko Ruutu.

Bitka Jarkka Ruutua se Siimem Liivikem

 
Článek

Ilari Melart z IFK vyprovokoval první bitku

Semir Ben-Amor zákeřně napadá Villeho Peltonena

Jarkko Ruutu atakuje Jaromíra Jágra na ZOH 2008

Běsnění na ledě odstartoval už na konci druhé minuty obránce IFK Ilari Melart, který si vyhlédl protihráče dohrávajícího souboj u mantinelu a pustil se do něj pěstmi. Melarta rozhodčí poslali do kabin, klid však dlouho neměli.

Za necelých pět minut totiž Semir Ben-Amor z Jokeritu zákeřně poslal k ledu nic netušící finskou legendu Villeho Peltonena, který surový zákrok odnesl otřesem mozku. Odezva na sebe pochopitelně nenechala dlouho čekat a kluziště se změnilo v boxerský ring.

Do konce první třetiny se do sebe oba tábory pustily ještě dvakrát, přičemž do jedné z šarvátek se zapojil i útočník Jokeritu Jarkko Ruutu, českým fanouškům známý především z olympiády v Turíně v roce 2006, kdy záludně narazil na mantinel Jaromíra Jágra. Nyní si proti Liivikovi zprvu nepočínal příliš přesvědčivě, nakonec však svého soka přemohl.

Disciplinárka rozdávala tresty

Muži v pruhovaném nakonec jen v první třetině rozdali 218 trestných minut, za celý duel jich bylo celkem 277. Bez povšimnutí nenechala průběh zápasu ani finská disciplinárka. Pěti hráčům včetně Ruutua zastavila činnost na jeden zápas, Melartovi na dva. Nejhůře dopadl Ben-Amor, který si nezahraje pět duelů.

Jen pro doplnění - Jokerit svého městského rivala zdolal 5:1.

Reklama

Související témata: