Hlavní obsah

Věří kanadské hvězdy v zahájení NHL? Ze Švýcarska míří domů i Spezza

Rapperswil

Zatímco zástupci NHL a NHLPA intenzivně jednají o podobě nové kolektivní smlouvy, kanadské hvězdy působící v době výluky nejslavnější hokejové soutěže světa ve švýcarské lize se vracejí za oceán. Po Seguinovi a Bergeronovi opouští zemi helvétského kříže i útočník Ottawy Jason Spezza, který v době pauzy v zámořské soutěži hájil barvy Rapperswilu. Lze očekávat, že letošní ročník NHL brzy začne?

Foto: Steffen Schmidt, ČTK/AP

Kanadský útočník Jason Spezza (vpravo) ukončil působení ve švýcarském Rapperswilu.

Článek

Devětadvacetiletý centr oblékl dres Lakers v devětadvaceti utkáních, v nichž zaznamenal 30 bodů za 9 branek a 21 asistencí. Poslední ligový zápas odehrál 23. prosince na ledě Curychu. Připsal si v něm dvě asistence, porážce svého mužstva v poměru 2:4 ovšem nezabránil.

Opora Senators si účinkování v Evropě navíc zpestřila startem na prestižním Spengler Cupu, kde s Javorovými listy slavila triumf.

Dvojka draftu z roku 2001 a majitel dvou stříbrných medailí z mistrovství světa (2008, 2009) zřejmě předpokládá, že NHL brzy začne, a ve čtvrtek ráno s celou rodinou odlétá podle serveru švýcarského deníku Blick zpět za oceán.

Opustí Thornton Davos?

Angažmá ve Švýcarsku možná v nejbližších hodinách ukončí i další zámořští hokejisté. Server slapshot.ch uvedl, že o návratu uvažuje i další "star" Joe Thornton. Třiatřicetiletý forvard San Jose momentálně hraje za Davos.

Reklama

Související témata: