Hlavní obsah

Eliáš má namířeno do Dynama Moskva

MOSKVA

Další česká hokejová hvězda se zřejmě brzy přestěhuje do Ruska. V současnosti útočník Znojma a jinak hráč New Jersey Devils Patrik Eliáš se nedávno nechal slyšet, že by si rád vyzkoušel ruskou superligu. Podle vydání deníku Sovětskij sport je dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru velmi blízko dohodě s Dynamem Moskva.

Foto: ČTK

Patrik Eliáš v dresu New Jersey.

Článek

"Zbývá nám už jen doladit některé detaily," řekl listu trenér aktuálního lídra ruské superligy Vladimir Krikunov. "Jeho agent nás ujistil, že pokud Patrik (Eliáš) do Ruska půjde, pak jedině do Moskvy, do našeho klubu," dodal s tím, že smlouva by měla být podepsána v nejbližších dnech.

K prvnímu utkání by mohl český křídelní hráč nastoupit až 22. prosince, po skončení přestupního termínu v tamní nejvyšší soutěži. V Dynamu už působí čeští útočníci Martin Havlát a Pavel Rosa, vedoucí muž kanadského bodování.

Rozhodne nejvyšší nabídka

"Mohu jen potvrdit, že Patrik má tři oficiální nabídky. Jsem ale vázán slibem mlčenlivosti, takže nemohu konkretizovat ruské kluby, které se o něho uchází. Rozhodně ale ve výběru nebude hrát roli, že v Dynamu Moskva je Martin Havlát. Rozhodující bude nejvyšší nabídka. Nebudu zastírat, že jde především o obchod," uvedl pro ČTK Eliášův tuzemský manažer Martin Stloukal.

Osmadvacetiletý Eliáš měl nabídky ze superligy již před začátkem sezóny, všechny ale odmítl. Až poté, co v listopadové pauze opustil Znojmo jeho kamarád Havlát a začátek NHL je stále v nedohlednu, připustil, že by jej mohl následovat; a to výhradně kvůli penězům, ujistil. Ihned se vyrojily spekulace o tom, že o jeho služby stojí bohaté týmy Kazaně a Magnitogorsku, kde hraje jeho kamarád Petr Sýkora.

Magnitogorsk chce Čajánka

Zájem je i o další české hráče z NHL. Trenér Magnitogrosku Marek Sýkora by prý rád zabudoval do kádru zlínského centra Petra Čajánka, k Jaromíru Jágrovi by mohl v Omsku přibýt jeho 'dvorní nahrávač' z kladenského celku obránce Tomáš Kaberle.

Vlnu odchodů do evropských soutěží by mohl zarazit jen rázný zlom v dosavadních neúspěšných jednáních mezi vedením NHL a hráčskou asociací NHLPA. V kuloárech už prosáklo, že dnem D, kdy by se mělo definitivně rozhodnout o osudu letošního ročníku slavné zámořské soutěže, bude pondělí 6. prosince. Na toto datum je naplánována schůzka komisionáře NHL Garyho Bettmana s šéfem hokejových odborů Bobem Goodenowem.

Reklama

Související témata: