Hlavní obsah

Šejba se vrací k trénování, povede znovu polské Tychy

Tychy

Jiří Šejba končí v pozici sportovního ředitele hokejistů Pardubic a vrací se k trénování. Mistr světa z roku 1985 se stal novým koučem polského GKS Tychy, který už v sezóně 2010/2011 dovedl k zisku stříbrných medailí. Podle oficiálního klubového webu podepsal smlouvu na dva roky.

Článek

Padesátiletý Šejba vyplnil uplynulé dva ročníky manažerským působením v Pardubicích, polský klub ho však nyní přemluvil k návratu na lavičku. "Říká se, že dvakrát nevstoupíš do stejné řeky, ale já na to nevěřím. Na první angažmá v Tychách vzpomínám v dobrém. GKS má hrát pod mým vedením agresivní a atraktivní hokej," řekl Šejba pro klubový web.

Šejba bude v další sezóně obhajovat třetí místo, na které s týmem dosáhl jeho slovenský předchůdce Peter Křemen. Klub s ním navzdory bronzovým medailím neprodloužil smlouvu a dal přednost Šejbovi.

"Byl naším favoritem od začátku hledání nového kouče. Dostal od nás za úkol vybudovat perspektivní mužstvo, které bude bojovat o ty nejvyšší cíle," dodala předsedkyně klubu Alina Sowová.

Reklama