Hlavní obsah

Eliáš má lehčí typ žloutenky, MS může stihnout

MAGNITOGORSK (Rusko)

Hokejový útočník Patrik Eliáš se od lékařů v Rusku dozvěděl příznivou zprávu. Vyšetření ukázalo, že se útočník Magnitogorsku nakazil pouze lehčí formou žloutenky typu A. Její léčení trvá asi deset dní, rekonvalescence se ovšem táhne několik týdnů. Eliáš tak stále neví, zda stihne světový šampionát v Rakousku, který začne 30. dubna.

Foto: ČTK

Patrik Eliáš.

Článek

"Na základě dnešních vyšetření, která u Eliáše odhalila infekční hepatitidu A, se dá předpokládat, že by stihl ještě závěr sezóny a také start na mistrovství světa," řekl v rozhovoru pro ČTK hráčův spolupracovník Martin Stloukal. Podle jeho slov má Eliáš ještě komplikaci s ledvinou.

V první chvíli Stloukal společně s Jaroslavem Vlasákem, prezidentem hokejového Znojma, kde Eliáš před odchodem do Ruska působil, uvažoval o hráčově leteckém převozu do České republiky. Let speciálem se zdravotním personálem by ale přišel zhruba na milión korun.

Osmadvacetiletý dvojnásobný vítěz Stanley Cupu by si podle Stloukala sice tento převoz mohl dovolit, ale jak sám prohlásil, nechce dělat okolo své osoby takový rozruch. "Je vůči sobě tvrdý a za dva až tři dny by se měl jeho stav natolik stabilizovat, že bude schopen převozu normální leteckou linkou. V nemocnici v Magnitogorsku má dokonalou lékařskou péči," dodal Stloukal.

V léčbě by měl Eliáš pokračovat v pražské nemocnici na Bulovce. Na hokej nyní nemyslí. "Po upřesnění zprávy, že jde o lehčí typ žloutenky, začal ale hned rozvíjet úvahy, zda stihne závěr sezóny a mistrovství světa. Všechno bude záležet na průběhu léčby, zatím je předčasné dělat jakékoliv závěry," řekl Stloukal.

Reklama

Související témata: