Hlavní obsah

Hlaváč podepsal smlouvu v Ženevě, ale může jít do NHL

PRAHA

Hokejový útočník Jan Hlaváč podepsal roční smlouvu se švýcarským celkem Servette Ženeva. Dvojnásobný mistr světa, který se podílel i na zisku letošních zlatých medailí ve Vídni, však může v případě zajímavé nabídky odejít do NHL.

Foto: archiv

Jan Hlaváč

Článek

"Byla to nabídka, která se nedala odmítnout. Navíc mi umožnili i případný odchod do zámoří," řekl Hlaváč, o jehož setrvání stála pražská Sparta. Po dobu výluky v NHL dres mateřského klubu oblékal. Zda odejde do zámořské soutěže, se osmadvacetiletý útočník musí rozhodnout nejpozději do 1. října.

Bývalý hráč New Yorku Rangers, Philadeplhie, Vancouveru a Caroliny by podle svých slov odešel do NHL pouze za podmínek, které pro něj budou zajímavé. "Mám cenu, pod kterou bych nešel," řekl Hlaváč, kterému poslední platný kontrakt v zámoří zajišťoval příjem jeden milión dolarů.

Kolik by si představoval nyní, po platové úpravě v NHL, český reprezentant říci nechce. Zájem o své služby už ale zaznamenal. "Něco by tam bylo. Uvidíme ale, jak vše dopadne. Momentálně se něco těžko říká, protože nikdo neví, jak to bude v zámoří vypadat," uvedl Hlaváč, který odehrál v NHL 361 zápasů s bilancí 78 branek a 112 asistencí.

Do Švýcarska se chystá 8. srpna. Do té doby se bude připravovat sám. "Dvakrát, třikrát si půjdu zabruslit s kamarády, co hrají odborářskou ligu. Abych si zvykl na brusle a výstroj," řekl střelec zlatého gólu ve finále mistrovství světa 1999 v Lillehammeru, jenž by se v Ženevě měl potkat i s krajanem Michalem Groškem.

Servette, který vede kanadský trenér Chris McSorley, postoupil v loňské sezóně do čtvrtfinále švýcarské ligy, kde nestačil na Zug. V následující sezóně by měl Hlaváč ambicióznímu celku pomoci k výraznějším výsledkům.

Reklama

Související témata: