Hlavní obsah

Gáborík nechal postavit stadion za 50 milionů slovenských korun

BRATISLAVA

Padesát milionů slovenských korun investoval slovenský hokejista Marián Gáborík do zimního stadionu, který za necelý rok nechal postavit v rodném Trenčíně. Halu MG Rink, která bude sloužit zejména mladým hokejistům, pokřtí během sobotní exhibice řada legend slovenského i československého hokeje a hráčů NHL.

Foto: ČTK

Marian Gáborík z Minnesoty (uprostřed) - archivní foto

Článek

Vedle Gáboríka nebudou chybět například Jozef Golonka, Dárius Rusnák, Marián Hossa, Pavol Demitra, Žigmund Pálffy, Peter Bondra nebo Filip Kuba.

"Když to už stojí a vidím, jak se děti těší na led, je to příjemný pocit. Doufám, že to bude dobré do budoucna a že to bude na sebe vydělávat," řekl dnes novinářům Gáborík.

O založení vlastního hokejového klubu ale prozatím útočník Minnesoty Wild neuvažuje. Naopak by rád spolupracoval s trenčínskou Duklou, v níž vyrostl. Na Gáboríkově stadionu by tak mohly trénovat některé hokejové třídy jednoho z nejznámějších slovenských klubů.

Návštěvníci si budou moci vybrat

Hala, do jejíchž ochozů se vejde kolem 600 diváků, bude sloužit také krasobruslařům a místním obyvatelům na veřejné bruslení. Gáborík počítá s tím, že na jeho stadionu absolvují přípravné kempy rovněž hokejové reprezentace i evropské kluby. Návštěvníci budou mít k dispozici také posilovnu, hotel, bar nebo prodejnu sportovních potřeb.

Třiadvacetiletý slovenský reprezentant založil také nadaci, která bude pomáhat hokejovým talentům, jejichž rodiny trápí nedostatek peněz. Gáborík se chystá do zámoří na přelomu srpna a září, poté bude o provoz na stadionu pečovat jeho bratr a rodiče.

Hokejový útočník připustil, že se nechal inspirovat Františkem a Vojtěchem Kučerovými, kteří na severním okraji Prahy v Letňanech vybudovali areál s dvěma ledovými plochami, fitness centrem, restaurací a prodejnou sportovních potřeb. V budoucnu zase Gáboríkův projekt možná napodobí obránce Los Angeles Kings Ľubomír Višňovský, který uvažuje o výstavbě malého stadionu v Bratislavě.

Reklama

Související témata: