Hlavní obsah

Dynamo Moskva získalo zpět práva na Dacjuka

MOSKVA

Dynamo Moskva získalo zpět práva na hokejového útočníka Pavla Dacjuka. Ruský reprezentant podepsal v pondělí s vedením Jestřábů roční smlouvu s přepokládaným platem šest miliónů dolarů; podle pravidel ruské soutěže má však mateřský klub právo nabídku dorovnat, což se nyní stalo.

Foto: ČTK

Pavel Dacjuk (vlevo) se do Detroitu nevrátí a zůstane v Rusku.

Článek

"Už jsme hráče zaregistrovali u Profesionální hokejové ligy," prohlásil ve středu V Moskvě prezident Dynama Anatolij Charčuk.

Dacjuk pomohl v minulé sezóně získat Dynamu mistrovský titul a po ukončení výluky vyjednával s Detroitem Red Wings, kde před zrušením ročníku NHL hrál. Klub, s nímž v roce 2002 vyhrál Stanley Cup, mu však údajně nabízel nový kontrakt na pět miliónů, což Dacjuk odmítl. Chtěl minimálně tolik, kolik pobírají bostonský Joe Thornton či ottawský Dany Heatley.

Sedmadvacetiletý Dacjuk měl mít v kontraktu s Avangardem klauzuli, že v případě zájmu z NHL bude moci do zámoří v průběhu sezóny odejít. To však dnes jeho agent Gary Greenstin popřel a dodal, že se Detroit snažil ještě na poslední chvíli zachránit situaci. "Volali a chtěli se dohodnout, ale řekl jsem jim, že už je příliš pozdě. Dali jsme slovo Rusům a u toho zůstaneme," uvedl Greenstin.

Reklama

Související témata: