Hlavní obsah

Zlínské hokejisty hnalo proti Spartě žluté peklo

ZLÍN

Se žlutými šálami dorazila většina zlínských fanoušků povzbudit svůj tým v extraligové premiéře proti mistrovské Spartě. Domácí navíc představili před zápasem nového maskota i klubovou hymnu. Ve žlutém pekle pak dokázali otočit nepříznivě se vyvíjející střetnutí a výhrou 2:1 se soupeři alespoň trochu pomstili za čtvrtfinálová vyřazení v loňském i předloňském ročníku play-off.

Článek

Zlínské plány na bodový zisk ovšem dlouho hatil výborným výkonem sparťanský gólman Duba, který zejména v prostřední dvacetiminutovce pochytal řadu těžkých ran domácích. Moravané marně dobývali soupeřovu branku i v době, kdy měli 96 vteřin výhodu dvojnásobné početní převahy. „Ani v přípravě se nám v koncovce nedařilo,“ připomněl kouč týmu RI Okna Ernest Bokroš.

Kubišovo vyrovnání na 1:1 ale nabudilo slušně zaplněné hlediště na stadiónu Luďka Čajky. Druhou radost nadšeným zlínským fandům připravil ve své obnovené premiéře po návratu ze zahraničí kanonýr Jaroslav Balaštík, jenž vítězným gólem navázal na svých předchozích 135 tref v dresu někdejšího Hamé.

Balaštík si pochvaluje spolupráci s Leškou

„Je to fantazie. Porazili jsme před skvělými diváky dvojnásobného šampióna z uplynulých sezón. Moje spolupráce s Leškou zase funguje,“ chválil šťastný autor vítězné branky svého dlouholetého parťáka za přesnou přihrávku. „Začátek utkání nám sice moc nevyšel, ale od druhé třetiny jsme šli cílevědomě za vítězstvím. Cením si, že jsme s tak silným a sebevědomým mužstvem dokázali otočit nepříznivě se vyvíjející duel,“ dodal Balaštík.

„Ve druhé pauze jsme si v kabině řekli, že už není nač čekat a musíme smůlu v koncovce prolomit. Povedlo se nám to dokonale. Výhra v prvním utkání nám zvedne sebevědomí,“ mínil <span class="bubleSpan" onmouseout="return playerBuble.hide()" onmouseover="return playerBuble.show(this,'/hrac?seasonId=570&amp;teamId=4000006&amp;playerId=4007846',event)">Pavel Kubiš</span>, autor důležitého vyrovnání. „Body nám proklouzly mezi prsty,“ litoval sparťan <span class="bubleSpan" onmouseout="return playerBuble.hide()" onmouseover="return playerBuble.show(this,'/hrac?seasonId=570&amp;teamId=4000008&amp;playerId=4003880',event)">Petr Nedvěd</span> vracející se do extraligy po třech letech..

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.