Hlavní obsah

Plzeň - Vítkovice 4:3Plzeň porazila Vítkovice a utekla jim na sedm bodů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Šindel 1 : 0
17. Matějovský 2 : 0
18. Ujčík 2 : 1
27. Tomášek 2 : 2
37. Svačina 2 : 3
38. Cartelli 3 : 3
40. Vampola 4 : 3

PLZEŇ

Hokejisté Plzně v pátek porazili Vítkovice 4:3 a pojistili si v tabulce šesté místo. Navíc se svému soupeři vzdálili na sedm bodů. Západočeši vedli už 2:0, hosté ale ve druhé třetině dokázali skóre otočit. Mario Cartelli, uzdravený po otřesu mozku, ovšem ještě do druhé přestávky srovnal a vítěznou trefu vstřelil v úvodu třetí části Vampola.

Článek

V dresu Vítkovic zasáhl poprvé do hry zkušený slovenský útočník Branislav Jánoš ze Žiliny. Na druhé straně několik střídání odehrál lotyšský obránce Jekabs Redliš.

V domácí brance nastoupil od začátku Málek, protože jeho nový konkurent Altrichter již v tomto kole nastoupil v předehrávce za Spartu. Úvod patřil domácím, kteří dostali zdecimované vítkovické mužstvo s osmi zraněnými hráči pod tlak. Gólman Prusek byl ale pozorný, navíc hosté dokázali ubránit více než půlminutové dvojnásobné oslabení. Poté se hosté zvedli a Málek jen s obtížemi vyrazil Burgerovu dorážku Kubošovy střely.

Za chvíli ujížděli tři plzeňští hráči ve vlastním oslabení na jediného obránce hostů, přečíslení ale pokazil Jasečko špatnou přihrávkou. Vedení domácím přinesla až využitá přesilovka. Dvořák totiž zadovkou našel Šindela, který pálil pohodlně do poloodkryté branky. Viditelně otřesení Moravané brzy inkasovali podruhé. Spolupráci Fabuše s Divíškem ozdobil Matějovský přesnou střelou po ledě z bezprostřední blízkosti.

Hosty do utkání vrátila využitá početní výhoda v závěru první třetiny. Havířovský host Zdráhal totiž nahrál křížně Ujčíkovi a ten střelou bez přípravy překonal Málka. Ve druhé třetině nejprve přihrál Čakajík, vracející se z trestné lavice, Divíškovi, jemuž zakončení vleže překazil Prusek a za chvíli na druhé straně Málek vystihl forhendový blafák Jánoše. Ten byl ale faulován a hosté následnou přesilovku přetavili ve vyrovnání. Se střelou Burgera z mezikruží si ještě Málek poradil, odražený kotouč ale do sítě dopravil důrazný Tomášek.

Hosté pak převzali režii zápasu a domácí se jejich náporu bránili pouze za cenu nedovolených zákroků. Soupeři nabídli dvě přesilovky pět na tři v krátkém sledu za sebou. Plzeňští sice obě oslabení ubránili, necelé tři minuty před druhou přestávkou však Gulaši našel dlouhou přihrávkou Svačinu a ten samostatný únik zakončil povedeným bekhendovým blafákem.

Vedení však Vítkovice dlouho neudržely, v dvojnásobné přesilovce totiž bombou mířící přesně do levého horního růžku srovnal skóre Cartelli. A v první minutě závěrečné části navíc Vampola při hře čtyř proti čtyřem zakončil svou akci vyjetím zpoza branky a zasunutím kotouče nadvakrát do sítě.

Hosté se snažili vyrovnat, Málek ale pravým betonem zastavil i teč Burgrera. Hosty brzdila v rozletu častá vyloučení, Plzeň proto mohla své těsné vedení zvýšit, Čakajík ale nahozením od modré čáry trefil jen tyčku Pruskovy branky. V poslední minutě nepomohla hostům ani hra bez brankáře, ve které Málek i přes zakrytý výhled zastavil bombu Burgera z mezikruží.

Lasselsberger Plzeň - Vítkovice Steel 4:3 (2:1, 1:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 15. Šindel (Dvořák), 18. Matějovký (Fabuš), 39. Cartelli (Čakajík), 41. Vampola (Důras) - 19. Ujčík (Zdráhal), 28. Tomášek (Burger), 38. Svačina (Gulaši). Rozhodčí: Pešina - Guth, Rittich. Vyloučení: 9:8. Využití: 2:2. Diváci: 5094.
Plzeň: Málek - Dobrovolný, Čakajík, Cartelli, Derner, Jasečko, L. Martinec, Redlihs - Fabuš, Divíšek, Ludvík - Vlasák, Kracík, Matějovský - Důras, Šindel, Adamský - Dvořák, Vampola. Trenéři: Kučera a F. Černý.
Vítkovice: Prusek - Jurečka, Gulaši, Kuboš, J. Mrázek, Ovčačík, Heš - Škoda, Burger, Tomášek - Ujčík, Šimíček, Klimek - Vala, R. Hruška, Köhler - Svačina, Jánoš, Zdráhal. Trenéři: Bokroš a Bolek.

Reklama

Související témata: