Hlavní obsah

Slavia srazila Třinec v oslabení při siréně

TŘINEC

Děsivá chyba Třince v rozehrávce ztrestaná výpadem Hrušky se Supem stačila hokejové Slavii k nezměrné radosti ve čtvrtém zápase čtvrtfinále na ledě Třince. Byť hosté dohrávali první část v oslabení, vstřelili gól. „Že bude vítězný, o tom se mi ani nesnilo,“ culil se Michal Sup, útočník Slavie.

Článek

Do první přestávky čtvrtého čtvrtfinále Třinec - Slavia zbývalo dvanáct vteřin, když Sekeráš rozehrával ve vlastní třetině puk křížem na Tomíka. Ten byl moc rychlý. Kotouč mu šel na paty. „Nepřesně založený útok v takové chvíli byl chybou, která ovlivnila celý zápas,“ zlobil se Jiří Juřík, asistent trenéra domácích.

Ve středním pásmu totiž číhal David Hruška, jenž puk pohotově vzal a uháněl k Vojtkovi. „V nedělním utkání jsem si všimnul, že se puky od mantinelů hodně odrážejí. Bylo mi jasné, že se to odrazí víc,“ vykládal útočník Slavie. Jeho nájezd Vojtek zneškodnil.

Byť Hruška neuspěl, mohl slavit. Gólman puk vyrazil, ale jeho spoluhráči úplně přestali hrát. „Domácí to asi kvůli času podcenili a situaci nedohráli,“ mínil Hruška. „Gól v poslední vteřině třetiny a ještě v oslabení jsem nikdy nedal,“ vykládal pohodlně dorážející Sup. „Protiútok už by Třinec nestihl, tak jsem risknul ofenzivní výpad.“

Slavia si i díky skvělému brankáři Svobodovi a spolupráci dvojice Hruška-Sup odvezla z Třince dvě výhry a má dva mečboly k postupu. „Nabrali jsme sebevědomí. Ten jeden zápas jsme neprohráli v 60 minutách, ale díky spornému nájezdu. Psychická výhoda je na naší straně,“ říkal Hruška. „Dvě výhry venku nás nakopnou,“ nepochyboval Sup.

Reklama

Související témata: