Hlavní obsah

Liberečtí Tygři rozcupovali Vítkovice, Zlín se dočkal po dvou letech

PRAHA

Hokejisté Liberce nechali ve 20. kole O2 extraligy zapomenout na předchozí nezdary a na ledě Vítkovic zvítězili jasně 6:2. O drtivé výhře rozhodla druhá třetina, kterou vyhráli 5:0. Díky zaváhání Vítkovic se dočela dostala Slavia, přestože podlehla Zlínu 0:1, Berani se dočkali po dvou letech domácí výhry nad sešívanými. Sparta vyhrála v KLadně 3:1, Litvínov v Plzni 2:1. Boleslav si připsala výhru nad Třincem 6:4, K. Vary nestačily na Znojmo 2:3.

Článek

Pro Liberec duel na ledě Vítkovic nezačal šťastně, když prohrával ve 13. minutě po gólu Kvapila. Ke slovu se dostali Bílí Tygři ve druhé části. Nejprve Pletka srovnal stav a od 30. do 34. minuty rozebrali hosté domácí obranu dalšími čtyřmi zásahy. V závěrečném dějství přidali Severočeši šestý gól z hole Plodka, domácí korigovali na 2:6 díky Svačinovi. V utkání se třemi asistencemi zaskvěl útočník Liberce Petr Nedvěd.

Zlín se po dvou letech dočkal domácího vítězství nad Slavií. Berani svého soupeře porazili na svém stadiónu naposledy 12. září 2006, nyní se mohou radovat po vítězství 1:0. O zisk tří bodů se postaral již ve 13. minutě Stanislav Balán. Svěřenci Vladimíra Růžičky neuspěli ani v závěrečné power-play, ale díky vysoké porážce Vítkovic se znovu vrátili na první místo. Zlínští před svými fanoušky ještě od začátku sezóny v základní hrací době neprohráli.

Litvínov se dotáhl na dostřel 2. místa

Litvínov nejenže uhájil třetí pozici, ale po výhře 2:1 na stadiónu v Plzni zvýšil na Západočechy náskok a dotáhl se na dostřel tří bodů na druhé Vítkovice. Plzeň vedla od šesté minuty po gólu Dvořáka, o vyrovnání se postaral dvě minuty po začátku prostředního dějství Viktor Hubl. Vítěznou trefu zaznamenal necelých šest minut před koncem zápasu František Lukeš. Plzeňští již nedokázali odpovědět.

Souboj ze středu tabulky mezi domácím Kladnem a Spartou zvládli lépe Pražané, kteří vyhráli 3:1. Po bezbrankové první dvacetiminutovce otevřel skóre domácí Radek Bělohlav. Sparta kontrovala v rozmezí dvou minut ve 37. a 39.minutě. O obrat zápasu se postarali Ptáček s Kratěnou. Plný bodový zisk pečetil necelé dvě minuty před koncem Michal Broš.

Boleslav otočila proti Třinci

Zatím nejvyšší výhru v premiérové sezóně zaznamenal nováček z Mladé Boleslavi proti Třinci, se kterým si poradil 6:4. Po druhé části přitom domácí prohrávali 2:3, ale bleskovým nástupem do třetí třetiny stav otočili. Během pěti minut skórovali Boháč, Kočí a Brňák. Kosmetickou úpravu z pohledu Ocelářů zařídil v 59.minutě Seman.

Nepříjemného zvratu tentokrát pro domácí se dočkali diváci v Karlových Varech. Energie sice nad Znojmem dvakrát vedla, přesto na body nedosáhla. Na gól Kumstáta odpověděl Erat, a na branku Řezníčka tahoun Orlů Jiří Dopita. Vítězství hostů zařídil ve 47. minutě svou druhou brankou zápase Roman Erat.

Hokejová O2 extraliga - 20. kolo
Zlín - Slavia 1:0on-line
Branka: 13. Balán.
Vítkovice - Liberec 2:6on-line
Branky: 13. Kvapil, 51. Svačina - 30. a 34. Nedorost, 26. Pletka, 30. Kašpařík, 32. Šimánek, 45. Plodek.
Plzeň - Litvínov 1:2on-line
Branky: 6. Dvořák - 23. Hubl, 56. Lukeš.
Kladno - Sparta 1:3on-line
Branky: 25. Bělohlav - 37.Ptáček, 39. Kratěna, 59. Broš.
Ml. Boleslav - Třinec 6:4on-line
Branky: 15. Posmyk, 28. Král, 42. Boháč, 46. Kočí, 47. Brňák, 58. T. Sýkora - 28. a 30. Polák, 4. Polanský, 59. Seman.
K. Vary - Znojmo 2:3on-line
Branky: 14. Kumstát, 29. Řezníček - 27. a 47. Erat, 44. Dopita.

Reklama