Hlavní obsah

Vítkovice - Liberec 2:6Liberec vyloupil Vítkovice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Pletka 0 : 1
30. Nedorost 0 : 2
30. Kašpařík 0 : 3
32. Šimánek 0 : 4
34. Nedorost 0 : 5
45. Plodek 0 : 6
51. Svačina 1 : 6

VÍTKOVICE

Druhá třetina 0:5! Takový výbuch potkal vítkovický tým na domácím ledě a ztratil vedení v tabulce. Způsobily jej dvě po sobě využité přesilovky Liberce a 20 sekund po druhém gólu vydařený brejk, což mělo za následek, že Pince střídal v brance Štěpánek. Ale i ten liberecké střelecké smršti neodolal, během čtyř minut inkasoval dvakrát. Liberec hrál lehce, dobře kombinoval, předvedl skvělý tah na branku.

Článek

„Hráči do puntíku splnili určenou taktiku,“ pochvaloval si trenér Filip Pešán. „Účelné akce jsme podpořili výbornou obranou. Musím ale připustit, že jsme měli i štěstí, které nám minule často chybělo,“ dodal.

Vítkovice byly z toho jako v mrákotách. Přitom zápas nezačaly špatně. Vyhrály první třetinu a musejí litovat, že v ní nevyužily stosekundovou přesilovku 5 na 3. „V ní hráli špatně obránci,“ posteskl si trenér Alois Hadamczik. V promrhané přesilovce viděl hlavní problém i kapitán Róbert Petrovický. „Když se mužstvo tak dlouho ubrání, vždycky ho to nakopne. První třetina byla pro nás větší problém než druhá.“

Hadamczik litoval, že před velkou návštěvou se jeho hráčům vůbec nedařilo. „Puky se odrážely k soupeři, neproměňovali jsme šance. Dneska to pro nás nebyl ten správný den.“

Když liberecký tým převzal třicetiletý kouč Pešán, řekl, že ze všeho nejdříve je nutno zkvalitnit jeho defenzivní činnost. Včerejší utkání ukázalo, že se mu práce daří. Bílí tygři bránili výborně. Třetí třetinu možná pojali jako nácvik hry v oslabení. Mezi 41. a 54. minutou se bránili ve čtyřech hned čtyřikrát.

Vítkovice Steel - Bílí Tygři Liberec 2:6 (1:0, 0:5, 1:1)
Branky a nahrávky: 13. Kvapil (Varaďa, Kuboš), 51. Svačina (Roman, Voráček) - 26. Pletka (P. Nedvěd), 30. V. Nedorost (P. Nedvěd, Jiruš), 30. Kašpařík (Šimánek), 32. Šimánek (Podkonický), 34. V. Nedorost (Pletka, P. Nedvěd), 45. Plodek. Rozhodčí: Šír - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 6:8. Využití: 0:3. Diváci: 6853.
Vítkovice: Pinc (30. Štěpánek) - M. Barinka, Jurečka, Kuboš, Stehlík, Krstev, Ovčačík, Voráček - Treille, Petrovický, Štefanka - Ujčík, Šimíček, Svačina - Roman, Burger, Krenželok - Kvapil, R. Hruška, Varaďa. Trenéři: Hadamczik, Konečný a Moták.
Liberec: Hnilička - J. Moravec, Jiruš, Zíb, Modrý, Hunkes, Derner - Pabiška, Blatný, Šachl - V. Nedorost, P. Nedvěd, Pletka - Šimánek, Kašpařík, Podkonický - Klimenta, Plodek, Špaček. Trenéři: Pešán, J. Nedvěd a Kapoun.

Reklama

Související témata: