Hlavní obsah

Karlovy Vary - Znojmo 2:1Znojmo prohrálo ve Varech po nájezdech, play-off se mu vzdaluje

MinutaMin. Tým Hráč Akce
47. Sailer 1 : 0
65. Sailer 2 : 0

KARLOVY VARY/PRAHA

Hokejisté Znojma prohráli ve čtvrteční předehrávce 46. kola O2 extraligy na ledě Karlových Varů 1:2 po samostatných nájezdech. Dva body zajistil domácí Energii Petr Sailer. Nejprve ve 47. minutě zápasu vyrovnal skóre a v závěru zápasu právě jeho nájezd rozhodl o výhře Varů. Orli ztratili další body v honbě za účastí v play-off.

Článek

Znojemští se museli obejít bez Jiřího Dopity, jehož schvátila chřipka, přesto už po třech minutách dokázali dostat puk za brankáře Mensatora. Jenže Čachotský jej tam dopravil ve stejném okamžiku, kdy v brance skončil sám po přistrčení od domácího obránce, takže hlavní sudí Homola nechal pokračovat ve hře za bezbrankového stavu.

V dalším průběhu první třetiny musel předvádět skvělé zákroky především znojemský gólman Jiří Trvaj. Nejprve vychytal šanci Melenovského, a bleskovým zásahem lapačkou uspěl i při samostatném úniku Kumstáta.

Hokejová O2 extraliga on-line na Sport.cz:
46. kolo:Karlovy Vary - Znojmo

Až po polovině zápasu se konečně fanoušci na karlovarském stadionu dočkali gólu. Bohužel pro většinu z nich však padl do domácí branky. Ve 33. minutě jeli Erat a Kucharczyk na jediného obránce Varů, Mensator ještě střelu prvně jmenovaného stihl vyrazit, ale na dorážku Romana Erata už byl krátký.

Vyrovnáno bylo po sedmi minutách třetí části. Sailer se rozjel podél levého mantinelu, pak si to namířil mezi kruhy, napřáhl, a jeho dělovka prosvištěla těsně vedle Trvajovy lapačky. Další šance zůstaly nevyužity a zápas dospěl do prodloužení.

V nastaveném čase hrálo Znojmo přesilovku po vyloučení Řezníčka. Bičánek ale po nápřahu na modré čáře dvakrát minul cíl a zbytek oslabení domácí ubránili. Minutu před koncem se po levé straně rozjel Sailer, ale jeho střela bekhendem postrádala dostatečnou razanci.

Exbudějovický kapitán si ale vše vynahradil při samostatných nájezdech, když se stal autorem vítězné branky. Oba týmy poslaly na nájezdy náhradníky Sáblíka a Kameše a ani jeden si nepřipsal úspěšný zákrok. Nakonec rozhodlo, že Selingr při prvním nájezdu trefil tyčku.

Energie Karlovy Vary - Znojemští Orli 2:1 po sam. nájezdech (0:0, 0:1, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 47. Sailer (Řezníček), rozhodující nájezd Sailer - 33. Erat (Kucharczyk). Rozhodčí: Homola - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:4. Bez využití. Diváci: 3060.
Karlovy Vary: Mensator - Řezníček, Němec, Dobroň, Čutta, Mudroch, Prošek, K. Černý, Duben - Dej, Skuhravý, Košťál - Kumstát, Kristek, Sailer - Melenovský, Pech, Skladaný - Zaťovič, Milan Procházka, Zucker. Trenéři: Paleček, Antonik a Kněžický.
Znojmo: Trvaj - J. Mrázek, Bičánek, Tesařík, Švrček, Rýgl, Mojžíš - Erat, Kucharczyk, Selingr - J. Svoboda, R. Procházka, Demel - M. Růžička, Plášek, Haman - Havlík, Meidl, Čachotský. Trenéři: Rulík a Baďouček.

Reklama

Související témata: