Hlavní obsah

Slávisté museli čekat na vývoj v Pardubicích, až pak se jim ulevilo

PRAHA

V poslední minutě základní hrací doby zápasu s Kladnem přišli hokejisté pražské Slavie o tři body a přestože nakonec Středočechy udolali v prodloužení, neměli ještě o svém vítězství v základní části extraligy jasno. Museli totiž počkat, jak dopadnou jejich pronásledovatelé z Pardubic, kteří ještě dohrávali souboj s Litvínovem v samostatných nájezdech.

Článek

"Já měl dokonce za to, že Pardubice vyhrály a že o všem bude rozhodovat až ten poslední zápas," překvapil ve slávistické šatně Jaroslav Bednář. "Ale pak kluci říkali, že Litvínov vyhrál na penalty a my jsme tím pádem základní část vyhráli, protože při shodě bodů se hodnotí vzájemné zápasy. O to větší je to úleva, že už máme první místo jisté," vydechl si.

"Pardubice vedly 2:1 a myslel jsem že to už udrží," přidal se obránce Karol Sloboda. "Naštěstí se jim to nepovedlo a prohrály. Dlouho jsme se drželi na čele tabulky a bylo by špatné, kdyby se nám nepodařilo prvenství v základní části udržet, každého by to štvalo," pokračoval slovenský bek.

Hrdinou se stal obránce Sloboda

Nervy si přitom úřadující mistři mohli ušetřit. Ještě osm minut před koncem vedli nad Kladnem o dvě branky a o tři body přišli až při kladenské power play v poslední minutě. "Takové mužstvo jako my by vedení o dvě branky mělo udržet. Na druhé straně musím uznat, že Kladno hrálo v závěru hodně dobře a o inkasování jsme si koledovali. Nakonec jsme taky ten gól v závěru dostali," litoval Sloboda, jenž se nakonec stal hrdinou zápasu.

V prodloužení právě on propálil skvěle chytajícího brankáře Kopřivu a rozhodl o předčasném triumfu Slavie v základní části. "Dostal jsem skvělou přihrávku od Tomáše Žižky, ale netrefil jsem to přesně. Naštěstí se to odrazilo a dostal jsem druhou příležitost, kdy už jsem to se štěstím propálil. Nevím, jestli to byl zatím můj největší gól, ale byl určitě důležitý," popsal svou trefu.

"Já doufám, že aspoň jeden takhle důležitý gól přidá ještě v play-off," pousmál se Bednář, jenž se díky prvenství v základní části může těšit v případě svého setrvání ve slávistickém dresu na další zápasy v Lize mistrů. "Myšlenky na Ligu mistrů byly ale především v hlavě našeho vedení. Byl to jeden z jejich hlavních cílů, my jsme na to až tak zase nemysleli."

Pauza před čtvrtfinále přijde vhod 

Do posledního zápasu se Znojmem vstoupí slávisté uvolněně a pak je čeká několikadenní pauza, než vstoupí do čtvrtfinále play-off. "Já jsem za to určitě rád. Jsem dost nachlazený a bolí mě v krku, takže si budu moct odpočinout a připravit se na play-off pořádně," tvrdil Sloboda.

Navíc si je vědom, že v posledních zápasech nepodával jeho tým až tak oslnivé výkony, takže volno přijde vhod. "Je pravda, že je to z naší strany takové udřené, nehrajeme tak lehce jako před reprezentační přestávkou. Na druhé straně jsme dost marodili a během přestávky řada hráčů ani netrénovala. Možná to na nás trochu dolehlo a své mohla sehrát i nervozita z toho, že si můžeme zajistit první místo."

Reklama

Související témata: