Hlavní obsah

Mikeska se v dresu Českých Budějovic vrátil do extraligy

LIBEREC

Porážku 0:3 na ledě v poslední době se trápícího Liberce neodvrátil ani útočník Michal Mikeska, který se vrátil do extraligy po tříletém působení v Rusku. Bývalá opora Pardubic se postavila do středu prvního útoku, přestože do Čech přiletěl Mikeska teprve před týdnem a s týmem stihl jediný trénink.

Foto: Milan Malíček, Právo

Michal Mikeska v dresu Českých Budějovic

Článek

"Mysleli jsme, že to bude lepší, hlavně co se týče výsledku. Šance tam byly, i nějaké tyčky. Škoda, příště to snad bude lepší. Je jasné, že jsem tu chvíli a musíme se sehrát, což bude samozřejmě chvíli trvat," hodnotil souhru se svými novými spoluhráči v rozhovoru s novináři.

Nová posila nastupovala v oslabení i v přesilovkách, do větší šance se však nedostala. "Jasný, já jsem tu hlavně na ty přesilovky, že mi tam něco spadne. Střelou nebo z nebezpečné dorážky před bránou. My jsme byli domluvený s Frantou Ptáčkem, že dá gól a on trefil tyčku, to rozhodlo," konstatoval Mikeska s úsměvem.

Michal Mikeska v dresu Českých Budějovicfoto: Právo/Milan Malíček

Bývalý kanonýr Pardubic se představil v české extralize po tři a půl letech, které strávil v ruské nejvyšší soutěži. "Největší změnou pro mě bylo hřiště. Liberec má velmi specifické kluziště, je velmi úzké. Podstoupíš hodně soubojů u mantinelu a je to dost vysilující. Budu se na to muset přeorientovat. V Rusku jsou pouze stanovená měřítka na velké hřiště. Bude to chvíli trvat, ale snad si co nejrychleji navyknu. Na konci mi docházely síly, ale brzo se do toho dostanu pravidelným tréninkem," věřil Mikeska.

I přes dobré zkušenosti z Ruska je třiatřicetiletý centr rád, že je zpátky doma. Bývalý nejproduktivnější hráč extraligy si však nedává nijak vysoké individuální cíle. "Od toho tady nejsem, na statistiky se dívat nebudu. Já chci udělat týmový výsledek. Venku už jsem byl, jsem rád, že jsem zpátky doma a nepotřebuju, abych se tady zviditelňoval pro další zahraniční štaci," zdůraznil Mikeska.

Nejvíce se prý těší na zápas v Pardubicích, kde dlouho působil. "Už ho mám zakroužkovaný v kalendáři. Volali jsme si s Petrem Čáslavou, bude tam hrát poslední zápas před odchodem do Švédska. Hodně se těším a nějakého ostřejšího přivítaní se nebojím, právě naopak," zakončil rozhovor Mikeska.

Reklama

Související témata: