Hlavní obsah

Mladoboleslavský kouč Čermák vyhrál „doma“

LIBEREC

Hokejisté extraligové Mladé Boleslavi ze tří zápasů na cizím ledě v řadě vytěžili tři body za vítězství v Liberci, čímž odčinili předchozí propadák v Praze se Slavií.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Hokejisté Mladé Boleslavi oslavují - ilustrační fotografie

Článek

„Chtěli jsme z této minisérie venku uhrát nějaký úspěšný výsledek a myslím, že výhrou pod Ještědem jsme předsevzetí splnili,“ konstatoval mladoboleslavský trenér Vladimír Čermák. „Pomýšlíme hlavně na to, abychom se nedostali do útlumu. Jsem rád, že po Slavii jsme se zvedli a kluci předvedli dobrý výkon,“ pokýval hlavou kouč.

Zápas v Liberci měl pro něj pikantní příchuť. V libereckém klubu dlouho pracoval s mládeží a u extraligového áčka byl svého času asistentem tehdejších trenérů Palečka a Gregora. „Očekával jsem, že by mohla přijít z Liberce i nabídka na hlavního trenéra. Nestalo se tak, v létě přišel zájem z Mladé Boleslavi. A teď bojuji ze Boleslav, i když v Liberci samozřejmě dál bydlím,“ usmál se Čermák.

Pomohla mu znalost libereckých protihráčů? „Vycházíme z vlastní hry a hráči se snažili plnit naše úkoly. Liberecké kluky znám, ale to jsme neřešili. Spoléhali jsme na herní disciplínu, a to se nám povedlo,“ tvrdil mladoboleslavský kouč.

Do sezóny vstupovali jeho svěřenci s jasným cílem. „Od začátku jsme chtěli sbírat body, abychom se nedostali do situace, v níž byla Boleslav loni. Dlouho dopředu bylo zřejmé, že ji nemine baráž o udržení. Toho se snažíme vyvarovat. Dál ale musíme být skromní a při zemi,“ vykládal Čermák. „Pravdou ale je, že tým je dobře poskládaný. Hráči si navzájem pomáhají. S asistentem Jiřím Šejbou jsme věnovali hodně času úvahám o sestavě a složení pětek. Třeba kapitánu Královi se v přípravě nedařilo, ale se Supem a Pabiškou nakonec vytvořili velice kvalitní formaci. Jsme rádi, že jsme přišli na to správné složení,“ dodal trenér Středočechů.

Reklama

Související témata: