Hlavní obsah

Sáblík vychytal Karlovým Varům doma i třetí výhru

KARLOVY VARY

Hokejisté Karlových Varů teprve potřetí z osmi zápasů ve své nové KV Areně v extraligové sezoně slavili výhru a opět u toho byl v brance Lukáš Sáblík. Náhradník Lukáše Mensatora dostává i po uzdravení reprezentačního gólmana po lehčím zranění kolena zatím přednost a Energii přispěl k zisku všech deseti bodů v sezóně na vlastním ledě. Proti Kladnu navíc Sáblík čelil hned dvěma trestným střílením a ani jednou z nich neinkasoval.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Brankář Karlových Varů Lukáš Sáblík.

Článek

"Nepamatuji si, že bych někdy čelil dvěma penaltám v jednom zápase. Byla to výjimka a doufám, že se to už nebude opakovat," řekl Sáblík po utkání novinářům.

Za stavu 1:0 pro Kladno nejdříve neuspěl v 18. minutě František Kaberle, v 54. minutě už při vedení Západočechů 2:1 nepřekonal Sáblíka ani další zkušený exreprezentant Pavel Patera. "Moc se mi nájezdy předtím nedařily. Chtěl jsem jako první něco udělat, abych je rozhodil, a povedlo se, trefili mě."

Karlovarští hráli před vlastním publikem potřetí za sebou, ale v úterý nedokázali navázat na páteční vysokou výhru nad Plzní 7:0 a podlehli poslední Kometě Brno 2:3 po samostatných nájezdech. "Dneska jsme odehráli první třetinu hrozně, takže se to asi z úterka trošku přeneslo. Jsem rád, že jsme to ale otočili, a o to jsou dneska tři body cennější," doplnil Sáblík.

Úřadujícího mistra nyní čekají zase tři zápasy za sebou venku. V neděli další repríza finále na ledě Slavie, potom v úterý dohrávka v Ostravě proti Vítkovicím a v neděli utkání v Mladé Boleslavi. "Třeba se nám venku bude dařit," doufá Sáblík, který si je stejně jako jeho spoluhráči vědom, že ztrátu už 14 bodů z domácího prostředí potřebují nahradit mimo svůj led.

Reklama

Související témata: