Hlavní obsah

Budějovice nezvládly trojnásobné vedení. Ale zlepšujeme se, tvrdí hráči

PRAHA

Třikrát se na ledě soupeře dokázali dostat do vedení, třikrát ale brankový náskok ztratili a nakonec celý zápas prohráli v prodloužení. Nakonec tedy neslavně dopadlo vystoupení hokejistů HC Mountfield ve čtvrteční extraligové předehrávce v Praze proti domácí Spartě. Nebylo divu, že svěřencům Františka Výborného po utkání příliš do řeči nebylo.

Článek

"Měli jsme na to získat tři body, ale alespoň jsme neprohráli a bodovali," shrnul pro Sport.cz zápas viditelně skleský útočník Českých Budějovic Michal Mikeska. "Ale myslím, že jsme hráli velice dobře a naše hra se postupně zlepšuje. Pod trenérem Výborným hrajeme daleko lépe a zodpovědněji ve středním pásmu," viděl na výkonu týmu pozitiva do budoucna.

Ptáček: Sparta měla kliku

Jeho spoluhráč František Ptáček se dostal do několika střeleckých příležitostí v přesilovkách, jenže ty Budějovicím ve čtvrtek moc nevycházely. "Přesilovky byly špatný. Nepovedlo se nám hru ustálit a přesně vystřelit, zatímco Sparta puky dobře vyhazovala a od toho se to odvíjelo," popisoval začátek utkání.

První třetina fanouškům moc hokejové krásy nenabídla, ale Ptáček věřil, že postupem času to bude lepší. "První třetina byla opatrná, já jsem věděl, že ke konci se to vygraduje, což se také nakonec potvrdilo. Bylo to vyrovnané a hra se tahala z jednoho konce na druhý. V prodloužení měla Sparta kliku, ale náš herní projev dostává jinou tvář a mohli bysme snad konečně pravidelněji bodovat," přeje si.

Střídačky už si neplete 

Stejně jako trenér Výborný i Ptáček strávil mnoho let ve sparťanském dresu, žádné speciální prémie ale na zápas v holešovické hale nevypsali. "Kouč by asi něco dal po zápase a jinak pro hráče normálně platí, že vypíše něco zvláštního proti týmu, kde předtím hrál," vysvětlil zkušený obránce ve službách Jihočechů.

On sám už bere zápasy proti Spartě v klidu. "Já jsem se hodně těšil na ten zápas loni, jenže tehdy jsem nemohl hrát. A pak už to přece jen trochu vyprchalo. Přesto pokaždé, když se sem vracím, tak to má pro mě zvláštní náboj. Ale střídačku jsem si málem spletl jen jednou,  ještě při působení ve Varech. Teď už to mám zmáklý," smál se Ptáček.

Reklama

Související témata: