Hlavní obsah

Brankář Hašek začal po zranění trénovat

PARDUBICE

Hokejový brankář Dominik Hašek ve středu začal trénovat na ledě. Hrdina olympijských her v Naganu a dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru si přibližně před měsícem natáhl úpon zadního stehenního svalu a od té doby v sestavě Pardubic chyběl. Datum jeho návratu do soutěžního utkání ještě není známo, Hašek si je však jistý, že v prosinci bude opět chytat.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Brankář Pardubic Dominik Hašek

Článek

Čtyřiačtyřicetiletý brankář se ve středu na ledě objevil v odlehčené výstroji a absolvoval pouze lehčí trénink pod dohledem trenéra pardubických gólmanů Jaroslava Landsmana. "Pokud to půjde, tak bych se chtěl příští týden začít připravovat s mužstvem. Když to ale nepůjde, začnu později. V prosinci ale stoprocentně nastoupím," řekl Hašek České televizi. Bruslení, starty ani přemisťování v brance už mu nedělaly problémy.

Důležité podle něj je, aby byl připraven naskočit do extraligy. "I když je člověk zraněný, tak se musí připravovat a trénovat další svaly. Pak by to naskočení nemělo být tak těžké," vysvětlil Hašek, jenž zatím v sezóně zasáhl do 15 zápasů.

Jeho návrat vyhlížejí také trenéři. "Dominik už trénuje v posilovně, na ledě byl, už to vypadá výborně, ale začíná pomalu a je třeba mu dát čas. Těžko se odhaduje nějaká doba, ale podstatné pro nás je, že už je na ledě. Možná od pondělka by mohl začít trénovat s mužstvem," řekl asistent Jan Votruba po utkání se Zlínem.

Vrásky však dělá Východočechům zdravotní stav zbytku týmu, který měl na soupisce pro středeční duel jen 19 hráčů. "S chřipkou bojují Nakládal, Sýkora, někteří další hráči nastupovali pod kalciovými injekcemi, takže nevíme, zda tu nemáme nějakou epidemii. Zranění jsou Divíšek, Špirko a se zády útočník Kolář," vypočítal Votruba.

V pátek mají Pardubičtí volno, o žádosti o odložení nedělního zápasu s Karlovými Vary neuvažují. "To ne. Uvažovat třeba můžeme, ale stejně by nám to nikdo nepovolil, takže je to jedno," dodal Votruba.

Reklama

Související témata: