Hlavní obsah

Hübl po návratu z marodky září, dal druhý hattrick za sebou

PRAHA

Hokejový útočník Viktor Hübl prožívá vydařené období v sezoně. Po návratu z marodky podruhé za sebou pomohl Litvínovu hattrickem k výhře, tentokrát nad pražskou Slavií. Jedenatřicetiletý hráč si tak upevnil pozici nejlepšího střelce Benziny, aktuálně má na kontě šestnáct branek.

Článek

"Jak jsem tři zápasy chyběl, tak jsem si od hokeje odpočinul. Už s Brnem doma jsem měl obrovské štěstí. Hned jsem dal gól a to samé bylo dnes. Z první šance jsem dal gól a to se pak hráč cítí v klidu. Začne to tam padat samo," řekl Hübl novinářům po výhře Severočechů v O2 Areně 5:3.

Že by dnes zopakoval střelecký výkon z pátečního duelu proti Kometě Brno, jej ale před zápasem prý ani ve snu nenapadlo. "Jeden hattrick je hodně o štěstí. Když dáte dva za sebou, tak je to malý zázrak," pousmál se Hübl, jenž dal tři góly v jednom utkání pošesté v extraligové kariéře. "Řekl bych, že si vybavím všechny hattricky," uvedl odchovanec chomutovského hokeje.

Podruhé za sebou jej čeká povinnost přispět do týmové pokladny. "Uvidím, jak se domluvíme. Jestli nebudu za ty dva zápasy v mínusu," přiznal Hübl, jenž moc nevěří, že by jeho střelecká série pokračovala i v dalším kole, kdy se Litvínov doma utká se Zlínem. "Snažím se dát každou šanci, ale musíme být trošku soudní. Uvidíme," řekl.

Slavii se doma dlouhodobě nedaří, naposledy ve své aréně získala tři body 6. října proti Mladé Boleslavi. Litvínov na to však před zápasem nebral ohled. "Já osobně ani v novinách podobné věci nesleduju. My se musíme soustředit sami na sebe. V tabulce jsme dole a potřebujeme vyhrát každý zápas," dodal Hübl. I přes dnešní výhru jsou Severočeši dvanáctí, už ale jen o skóre za Karlovými Vary, které mají o zápas více.

Reklama