Hlavní obsah

Hubáček musel v prvním zápase za Kometu strávit porážku v Plzni

PLZEŇ

Nejnovější akvizice hokejistů Brna Petr Hubáček se poprvé po dvanácti letech představila v brněnském dresu v rámci 40. kola extraligy na ledě Plzně. Ani jeho asistence poslednímu týmu extraligy nepomohla k bodovému zisku. Přestože se Kometa v první třetině dostala do vedení, nakonec na západě Čech prohrála 1:4.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejový útočník Petr Hubáček ještě v dresu Vítkovic.

Článek

"Dnes to byl přesně ten zápas, který nás bude mrzet ještě za dva dny. Je to hrozně těžké strávit, protože jsme nebyli o tolik horší a zasloužili jsme si tady bodovat. Je škoda, že jsme déle nedrželi alespoň ten těsný stav 1:2," litoval třicetiletý útočník po utkání, v němž naskakoval ve druhém útoku po boku Tomáše Divíška a Jakuba Šindela, jemuž přihrál na jedinou branku Brna v souboji s Plzní.

Domácí ale stačili těsně před koncem první třetiny vyrovnat a v prostřední části zápas definitivně strhli ve svůj prospěch. "Rozhodly ty dva góly, které jsme dostali během jedenácti vteřin. Vedení Plzni jako každému domácímu týmu pomohlo a bylo vidět, jak už potom hrála v pohodě. Není to náhoda. Je zaslouženě první," uznal sílu dnešního protivníka Hubáček, jenž s přestávkami strávil předchozích téměř deset sezón v dresu Vítkovic.

Nyní ovšem podepsal dlouhodobý kontrakt se svým mateřským mužstvem a konečně si zahrál v nejvyšší soutěži za Brno. "Moc jsem se na ten zápas těšil. Jsem rád, že jsem tady a můžu nastupovat za Brno. Radost z toho mi ale dnes hodně kalí ten výsledek. Doufám, že v neděli nám to doma vyjde," opět se autor deseti branek a dvaceti přihrávek v letošní sezoně vrátil ke čtvrté prohře Komety s Plzní za sebou.

Reklama

Související témata: