Hlavní obsah

Litvínov posílí obránce Černošek ze Sparty

PRAHA

Novou posilu před závěrečnými zápasy základní části extraligy získali hokejisté Litvínova. Na sever Čech přichází z pražské Sparty obránce Marek Černošek, pro kterého v pražském týmu nezbylo místo. Třiatřicetiletý Černošek bude v Litvínově působit do konce sezóny a poté by měl v klubu podepsat nový dvouletý kontrakt.

Článek

„Po doplnění defenzivy v průběhu sezóny o René Vydareného a Radka Philippa nedostával Marek v naší sestavě tolik prostoru a proto jsme se rozhodli pro uvolnění hráče do Litvínova,“ uvedl generální manažer Sparty Petr Bříza. „Litvínov mu nabídl dlouhodobější  smlouvu a pro nás v tuto chvíli hrál podstatnou roli samozřejmě i ekonomický aspekt celé transakce,“ dodal.

Černošek neoblékne dres Litvínova poprvé, působil zde už během ročníku 1999/00 a celou následující sezónu. V úterý by se měl hlásit na tréninku severočeského klubu a už v pátek by měl zažít ve žlutočerném dresu obnovenou premiéru v zápase s Vítkovicemi.

Marek Černošek začínal s hokejem v rodném Prostějově, do nejvyšší soutěže poprvé nakoukl během sezóny 1996/97 v dresu Olomouce. Poté si zahrál i v Karlových Varech, Plzni, Litvínově, Havířově, a Vítkovicích, odkud v sezóně 2005/06 zamířil do Sparty. V Praze dvakrát slavil mistrovský titul. V letošní sezóně za Spartu nastoupil k 33 utkáním, v nichž si připsal dvě asistence.

Reklama

Související témata: