Hlavní obsah

VIDEO: Litvínov má nového kapitána. Respekt si Vopat buduje i pěstmi

PRAHA

Přichází nový muž. Kapitán odešel, postavil se na střídačku. To je případ Roberta Reichela v Litvínově. Místo něj si na severu Čech zvolili nového důvěrníka, mluvčího, chlapa s „C“ na prsou. A navíc pořádného urostlého chlapa. Toho, který se umí ohánět pěstmi. Roman Vopat, další kapitán litvínovských hokejistů. Ten, který v minulé sezóně prokázal svůj boxerský um na slávistickém obránci Jiřím Vašíčkovi.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Ruční výměna názorů mezi slávistickým Jiřím Vašíčkem (vpravo) a litvínovským Romanem Vopatem

Článek

Litvínov získává po šestiletém vládnutí Roberta Reichela nového muže, který bude hovořit za hráče s trenéry. A při zápasech i s rozhodčími. Štafetu přebírá čtyřiatřicetiletý a téměř metrák vážící útočník. Asistenty budou Vlastimil Kroupa a Michal Trávníček.

V minulosti si vysloužili céčko v Litvínově také Ivan Hlinka, Richard Žemlička, Petr Klíma, Kamil Prachař. Jaký bude nový mluvčí? Sezóna ukáže. Jisté je, že jeden primát už tu je. Ze všech jmenovaných má Vopat největší fyzické předpoklady. Je nejvyšší a nejtěžší. A když bude nejhůř, pořádek si vydupat umí. Což prokázal. A dosti razantně.

Slávistický Jiří Vašíček to ví moc dobře. Psal se březen 2010. „Dal mi přes hubu. Musím uznat, že je lepší. První rány jsem dostával, než jsem stačil zahodit rukavice, tak jsem měl tři v obličeji. Pokud bych se mu měl vyrovnat, tak bych se musel ještě hodně zlepšit,“ říkal bez vytáček poražený, který z ledu odjížděl od krve. „Nesmyslně vrazil do hráče, byl jsem u toho, vznikla rvačka. Pak už nemá cenu se zastavit,“ odvětil vítěz. Teď je novým kapitánem Litvínova.

V roce 2005 se Vopat potkal s daleko silnějším protivníkem v extralize. Postavil se mu Libor Ustrnul. Obránce Karlových Varů, který se honosí přezdívkou Drtič. Dva borci, kteří získali zkušenosti v zámoří. "Vytočil mě, tak jsem mu řekl: pojď se bít. Šlo o férový souboj, pěkně jsem si zaboxoval," říkal poté Ustrnul.

Reklama