Hlavní obsah

Dopita: Rád bych si ještě prožil atmosféru play-off

Je mu 41 let, prožil i dnes již legendární triumf olympijského turnaje v Naganu a přesto ho stále hokej baví. Útočník brněnské Komety Jiří Dopita má sen, který ho stále žene vpřed. "Rád bych ještě aspoň jednou zahrál play-off, prožil si tu atmosféru," říká Dopita před startem nového ročníku extraligy.

Foto: Petr Horník, Právo

Kladenský Pavel Patera (vlevo) brání Jiřího Dopitu z Komety Brno.

Článek

Natěšení fanoušci Komety od vás očekávají v nadcházející sezóně hodně. Nezklamete je?

Doufám, že ne. Vždyť máme silnější mužstvo než loni. Nebudu ovšem vydávat žádná velkohubá prohlášení, že postoupíme do semifinále či finále extraligy. Pokud by se to nepovedlo, měl by z nás pak kdekdo srandu. Chceme se pohybovat zhruba ve středu tabulky a dostat se do play-off. V něm se samozřejmě budeme snažit dojít co nejdál.

Výsledky v přípravných zápasech k velkému optimismu nesváděly.

Nebylo by ani dobré, abychom všechno vyhráli. Až extraliga odhalí naši skutečnou formu.

Je vám 41 roků a po každé sezóně se vyrojí spekulace, zda byla vaší poslední. Co vás u hokeje stále drží?

Otázku na ukončení kariéry slýchávám od novinářů už několik let. Já pro to ale zatím nevidím důvod. Hokej mě stále hodně baví a navíc se mi poslední dobou vyhýbají i závažnější zdravotní problémy. Jediné, co mě letos v letní přípravě bolelo, byly unavené svaly. Navíc bych si rád ještě aspoň jednou zahrál play-off, prožil si tu atmosféru. Vyřazovací zápasy mají mnohem větší náboj než skupina o záchranu, kterou jsem si vyzkoušel v minulých dvou sezónách s Kometou i se Znojmem. Psychický tlak je v ní naopak vyšší.

Co říkáte na to, že vaši spoluhráči ze slavné naganské party už většinou dali hokeji vale?

Je to samozřejmě každého věc, jejich rozhodnutí respektuju. Já ale pořád cítím, že na extraligu mám. Možná se to změní za rok, možná až za pět let.

Jste majitelem hokejového klubu v Olomouci. Trvá vaše snaha dostat jej mezi elitu?

Prozatím je to limitováno financemi. Teď budu rád, když se tým bude pohybovat stejně jako loni v popředí tabulky první ligy.

Reklama

Související témata: