Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Třinec 2:3Polák rozhodl úspěšnými nájezdy o výhře Třince v Mladé Boleslavi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Fabuš 1 : 0
23. Polák 1 : 1
46. Kohn 1 : 2
47. Divíšek 2 : 2
65. Polák 2 : 3

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté Mladé Boleslavi přišli ve 3. extraligovém kole o dosavadní stoprocentní bilanci, když na svém ledě podlehli Třinci 2:3 po dramatických samostatných nájezdech. Ty rozhodl v páté sérii hostující útočník Vojtěch Polák, který v nájezdech ani jednou nezaváhal a skóroval při všech třech svých pokusech. Jednu branku předtím vstřelil také v základní hrací době.

Článek

Mladá Boleslav vstoupila do utkání podobně jako v nedělním duelu s Kometou poněkud ospaleji a hned v první minutě musel zasahovat gólman Valent, když na něj z bezprostřední blízkosti pálil třinecký Kohn. Postupem času se ale domácí tým osmělil a začal ohrožovat strážce třinecké klece Dubu. Ten nejprve vyzrál na šance Vrbaty a Nouzy, ovšem v osmé minutě poprvé kapituloval, když si nahození Lehikoinena od modré zády k brance zpracoval Fabuš a z otočky se trefil přesně k jeho levé tyči.

Domácí tým po vstřelené brance ještě více ožil a do konce prvního dějství ovládl dění na ledě. Marušák dokonce mohl zvýšit, ale jeho dělovka z mezikruží jen těsně minula třineckou klec.

Do druhé části opět lépe vstoupili hosté a tentokrát dokázali aktivitu zúročit ve vyrovnávací branku. Pomohla jim k tomu navíc přesilová hra, kterou využili po 55 vteřinách. Po vyšachování domácí bránící čtyřky zasunul kotouč do prázdné branky Polák. I domácí mužstvo mělo během druhé části možnost dvou přesilových her, ale ani v jedné se jim nedařila souhra tak, aby končila vyloženou příležitostí. Stav tak zůstal nerozhodný 1:1.

Ve třetí třetině však hosté záhy využili i svou druhou přesilovou hru. Po téměř totožné akci jako při první brance se mezi střelce zapsal Kohn. Vedení hostům ale vydrželo pouze něco málo přes minutu. V jejich obranném pásmu se ke kotouči prodral Divíšek, dostal se až k levé tyči Dubovy klece a zasunul kotouč za brankovou čáru. Oba týmy se od této chvíle snažily strhnout vedení na svou stranu, ale oba gólmani byli vždy na svém místě a dovedli svá mužstva až do prodloužení.

V tom měli první dvě minuty opět výhodu přesilovky hosté, protože byl současně se závěrečnou sirénou vyloučen Divíšek, ovšem Valent své mužstvo při této situaci výbornými zákroky podržel a nedovolil změnu stavu v nastaveném času. O druhém bodu tedy rozhodly až nájezdy a v nich výtečný Polák, který proměnil všechny tři pokusy, které absolvoval. Na dva z nich sice ještě odpověděl domácí Vrbata, Macho ale poté již nikoliv.

BK Mladá Boleslav - HC Oceláři Třinec 2:3 po sam. nájezdech (1:0, 0:1, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 8. Fabuš (Lehikoinen), 47. Divíšek - 23. Polák (Hudec, Bonk), 46. Kohn (Polanský, M. Růžička), rozhodující sam. nájezd Polák. Rozhodčí: Mikula, Minář - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:2. Diváci: 3220.
Mladá Boleslav: Valent - Žabka, Jindra, Marušák, Lehikoinen, Hay, Macháček, Duben - Nouza, Divíšek, Boháč - Fabuš, Macho, Pabiška - Bahenský, Vrbata, Matějovský - Milroy, Gajovský, Handlovský - od 29. navíc Loskot. Trenéři: Tlačil a Gudas.
Třinec: Duba - Hrabal, Zíb, Krajíček, Seman, Vágner, Lojek, Cartelli, Hudec - Kohn, D. Květoň, M. Růžička - Polanský, Peterek, Adamský - Polák, Bonk, Varaďa - Havel, Mičulka, Hampl. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.

Reklama

Související témata: