Hlavní obsah

Litvínov vypustil závěr, shodli se třinečtí hokejisté po rekordu

TŘINEC

Dnešní vítězství 10:1 nad Litvínovem vstoupilo do třinecké hokejové historie. Oceláři o dva góly překonali svou nejvyšší dosavadní výhru v nejvyšší soutěži a po osmi letech navázali na premiérové dvouciferné vítězství 10:4 nad Vsetínem.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Hokejisté Třince Martin Adamský (vlevo) a Jan Peterek

Článek

Litvínov dnes Ocelářům cestu k rekordu výrazně ulehčil. Po druhém inkasovaném gólu skoro přestal bránit. "Přišlo mi, že Litvínov přestal hrát. My jsme utíkali do protiútoků a využívali skoro každou šanci," konstatoval útočník Erik Hrňa, který k litvínovskému debaklu napomohl v úvodu dvěma důležitými góly.

Od druhé části už bylo na ledě jen jedno mužstvo. Litvínov chvílemi připomínal spíše kompars. Oba gólmani Hübl s Fraňkem se za děravou obranou mohli přetrhnout, ale debaklu stejně nezabránili.

"My jsme po té reprezentační pauze byli hladoví. Chtěli jsme dávat góly, bylo důležité pokračovat v té šňůře vítězství, kterou máme rozehranou," řekl centr čtvrté formace Jiří Polanský. Jeho řada s Hrňou a Adamským si dnes do statistik připsala devět kanadských bodů.

Třinec slavil šestou výhru v řadě

"Prosadili se dnes ale všichni útočníci. Když každý trošku přispěje, dá se těch deset branek dát," řekl Polanský. "Litvínov v první třetině tak lehký soupeř nebyl. Ale vyhráli jsme ji 3:1 a pak se nám hraje líp," dodal.

Třinec zaznamenal šestou výhru v řadě. Zlom nastal po výprasku 2:9 v Pardubicích, po kterém došlo na mytí hlav. "Řekli jsme si k tomu svoje, dostat devět nebo deset gólů to není nic příjemného a v pondělí si o tom bude určitě muset popovídat i Litvínov," odtušil Martin Adamský.

Kuriozitou je, že pět gólů dnes Třinec nastřílel v závěrečném dějství i přesto, že mu sudí udělili šest dvouminutových trestů. "To vám soupeř musí darovat. Od druhé třetiny bylo vidět, že do toho nešli naplno. Nevím, jestli jim ubyly síly. Ale to vám musí soupeř dovolit. V závěru už byla jen otázka času, kdy se sesypou úplně," dodal Adamský.

Reklama

Související témata: