Hlavní obsah

Omsk a Růžička. Řeším, co by bylo se Slavií, kdybych odešel, říká kouč

Trenér a generální manažer hokejové Slavie Vladimír Růžička dostal lukrativní nabídku z ruského Omsku. Klub ze Sibiře, mezi jehož tahouny patří i Češi Jaromír Jágr s Romanem Červenkou, připravil pro úspěšného 47letého kouče tříletou smlouvu. Laso z Omsku je prý jiné než předchozí nabídky z KHL, i proto Růžička řeší, co by bylo po odchodu s „jeho“ Slavií.

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér Vladimír Růžička na střídačce hokejistů Slavie

Článek

Nabídky z ruských klubů jste měl už v minulosti. V čem se ta z Omsku liší?

Je pravda, že před rokem se ozval Petrohrad, zajímala se i Ufa nebo před pár dny Jaroslavl. Nabídka z Omsku je však úplně jiná než všechny předchozí z KHL a přiznávám, že hodně zajímavá. Zájem klubu je totiž zcela zřetelný.

Můžete prozradit něco bližšího?

Na stole leží konkrétní návrh tříleté smlouvy s přesně nastavenými podmínkami. Směl bych si vzít asistenta, tam by mou jasnou volbou byl Jirka Čelanský, a mohl také zasahovat do výběru hráčů a až pět si jich přivést. Přesně tohle se mi líbí, a proto nad tím vším vážně uvažuju. Podstatné je pro mne i to, že v Omsku jsou delší dobu na Čechy zvyklí.

Už v letech 2002 až 2004 tam trénoval Ivan Hlinka...

Přesně tak a od té doby tam vlastně neustále působí několik českých hokejistů včetně Jardy Jágra.

Ruská strana údajně věří, že když Omsk převezmete právě vy, Jágr v klubu zůstane...

Určitě bych o to stál. Taky vím o nesporných kvalitách Romana Červenky, který tam má ještě smlouvu, ale teď je předčasné něco víc řešit. Nejdřív si to musím rozlousknout sám.

Musí to být pro vás lákavé i finančně, že?

Je to i finančně super nabídka, ale určitě se nerozhoduji podle toho, jak velký balík peněz mi chtějí dát. Nejvíc přemýšlím nad tím, co by bylo po mém odchodu se Slavií. Mám v Edenu na starost vlastně veškerou sportovní stránku, mládež i extraligový tým. Roky něco budujeme a teď bych to svým rozhodnutím do značné míry přerušil. Probírám to i s manželkou, ale jak moc chci odejít, nebo zůstat, si nechám pro sebe.

Na střídačce Slavie působíte nepřetržitě od listopadu 2000. Umíte si vůbec představit, že opustíte klub, jehož jste spolumajitelem a v němž jste před rokem navíc podepsal sedmiletý kontrakt jako jeho kouč? Momentálně převaluji všechna pro a proti. Cítím velkou šanci jít pracovat do soutěže, která má velký náboj, ale zase bych šel i trochu do neznáma. Pro mě osobně je to nejtěžší v tom, že bych měl opustit Slavii v době, kdy se obměňuje kádr. Víc to rozebírat zatím fakt nechci. Rozhodnout se musím během několika dnů, do konce týdne bych rád měl jasno.

Reklama

Související témata: