Hlavní obsah

Kluby hokejové extraligy budou jednat o rozšíření soutěže

PRAHA

Zástupci extraligových klubů budou ve středu jednat o možnosti rozšířit nejvyšší domácí hokejovou soutěž. Představitelé prvoligového Ústí nad Labem a Chomutova se totiž oficiálně obrátili na Asociaci profesionálních klubů ledního hokeje (APK LH) s žádostí o rozšířené extraligy na 16 účastníků již od příští sezóny. Valná hromada APK LH se uskuteční v golfovém areálu Ropice na Frýdecko-Místecku.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Šéf hokejové extraligy Stanislav Šulc (vpravo) by pro rozšíření soutěže nehlasoval.

Článek

"Oba kluby požádaly o přijetí do APK a umožnění účasti v příštím ročníku nejvyšší soutěže. Zástupci extraligových týmů to projednají," řekl ředitel extraligy Stanislav Šulc. Aktivita dvou předních prvoligových celků, jejichž zástupci se jednání osobně zúčastní a pokusí se své stanovisko obhájit, byla do programu jednání zařazena dodatečně.

Šance prý není reálná

Šance, že si Ústí nad Labem a Chomutov "u zeleného stolu" zajistí účast v extralize, ale moc reálná není. "Osobně si myslím, že o to žádají proto, že se jim nepodařilo postoupit sportovní cestou," uvedl Šulc, jenž nepatří mezi přívržence vyššího počtu účastníků nejvyšší soutěže.

"Považuji to za nesmysl. Není tady dostatek kvalitních hráčů na šestnáct mužstev, nejsou na to ani ekonomické možnosti. Bude ale záležet na rozhodnutí valné hromady," řekl ředitel soutěže, který by se ale naopak nebránil širší baráži o extraligu. Momentálně má šanci bojovat o postup do extraligy pouze vítěz první ligy.

Reklama