Hlavní obsah

Budějovice nedaly Slavii šanci, ta inkasovala třikrát v oslabení

PRAHA

Překvapení se nekonalo. Hokejisté Slavie ve 30. kole Tipsport extraligy nestačili na České Budějovice, které v Praze bez problémů zvítězily 5:0. Hosté vedli po čtyřiceti minutách už 4:0 a domácí se v poslední třetině na zvrat nevzmohli. Slávistům nepomohli ani dva noví hráči, kteří přišli na hostování z Komety Brno - útočník Tomáš Pospíšil a obránce Juraj Valach.

Článek

Do první obrany trenér Vladimír Růžička vyslal novou posilu. S kapitánem Petrem Kadlecem nastoupil dvoumetrový Juraj Valach. První zákrok se´mu vydařil, dostal se do hry i při oslabení, ale po jeho malém důrazu hosté skórovali. Do zápasu naskočil i Tomáš Pospíšil, který hrál v útoku s Vladimírem Růžičkou a Markem Tomicou.

Zahajovací část vyhráli nakonec hosté, kteří prokázali, že jim nepatří druhé místo v tabulce náhodou. Slávisté gólmana Jakuba Kováře vážněji neohrozili.

Jeho protějšek Miroslav Kopřiva si připsal sedm zákroků, na dva nestačil. V sedmé minutě využil přesilovku Aleš Kotalík. Za dalších sedm minut přidal druhou trefu Pavel Kašpařík a hosté potvrzovali, že jejich tři minulé výsledky se Slávií nebyly náhodné, všechny tyto zápasy vyhráli.

Budějovice v poklidu navýšily vedení

Domácí nastoupili do prostřední třetiny s pocitem, že se musí zlepšit a vstřelit gól. Ale hokej předváděl někdo jiný, hosté. Ti vystřelili na Kopřivu za druhých dvacet minut třináctkrát, domácí na druhé straně jen pětkrát.

Že Budějovice prohrají, na to by se po čtyřiceti minutách moc odvážných nenašlo. Nejdříve po střele od modré slávisté hledali puk, ale ten našel dříve Milan Gulaš a ze dvou metrů překonal slávistického gólmana. Tři minuty před koncem třetiny sehráli hosté přesilovku, dokonce čtyřiadvacet sekund pět na tři. Stačilo sedm sekund a domácí prohrávali 0:4.

Trenér Vladimír Růžička zkusil v poslední minutě hru bez brankáře, ale ani tato varianta se neujala a domácí směřovali k porážce a hosté k šesté výhře v řadě.

Slavia měnila brankáře

Slávisté do třetí dvacetiminutovky vyměnili brankáře. Za Kopřivu nastoupil Dominik Furch, ten sice také inkasoval, ale domácím chybělo něco jiného. Brankáři přece jen v hokeji góly moc nedávají.

Góly v tomto klání dávali jen hosté. Třetí přesilovku v utkání využil Rostislav Martynek, který dorazil střelu od modré čáry.

Slavia předchozí dva domácí zápasy vyhrála, dnes neměla nárok. Budějovice porazily slávisty počtvrté v řadě, z toho třikrát bez obdrženého gólu. Tři vychytané nuly má v této sezóně už na svém kontě i brankář Kovář.

Slavia - České Budějovice 0:5 (0:2, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 8. Kotalík (Gulaš, L. Květoň), 14. Kašpařík (Šimánek), 32. Gulaš (Vydarený), 37. L. Květoň (Gulaš, Kotalík), 51. Martynek (Kranjc, Ptáček). Rozhodčí: Homola, Smitka - Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:3. Diváci: 3692.
M. Kopřiva (od. 41. Furch)- Kadlec, Valach, Kuboš, Šulc, Roth, Kolařík, J. Krejčík - Kůrka, Alinč, Vondrka - Pospíšil, V. Růžička ml., Tomica - Sim, Dušek, Krenželok - Kalus, P. Jelínek, Sklenář. Trenéři: V. Růžička st., Čelanský a Beránek.
Jakub Kovář - Ptáček, Kranjc, J. Novák, Vydarený, Němeček, Mikuš - Martynek, Kašpařík, Šimánek - Gulaš, Kotalík, L. Květoň - Červený, Langhammer, Podlešák - Sailer, Mertl, R. Pšurný. Trenéři: F. Výborný a Kupka.

Reklama