Hlavní obsah

Vítkovice - Sparta 3:2Szturcův hattrick zajistil Vítkovicím první výhru nad Spartou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Lapšanský 0 : 1
17. Szturc 1 : 1
21. Ton 1 : 2
39. Szturc 2 : 2
65. Szturc 3 : 2

OSTRAVA

Hattrick Romana Szturce poslal hokejisty Vítkovic v letošní sezoně k prvnímu vítězství nad Spartou, vicemistr vyhrál 3:2 po samostatných nájezdech. Vedoucí tým extraligy si přes penaltový nezdar připsal desátý zápas v řadě, ve kterém zabodoval. Naopak naprázdno vyšel sparťanský útočník Petr Tenkrát, po čtrnácti utkáních nebodoval a přišel tak o šanci atakovat blížící se klubový rekord.

Článek

Lídr z Holešovic se v první části v Ostravě choval jako doma. Domácí převyšoval svižným pohybem i kombinací a brzy se dočkal i gólu, když ve čtvrté minutě Lapšanský po samostatném nájezdu procedil bekhendovou střelou mezi Málkovými betony.

Sparta udávala rytmus. Z domácích byl cítit respekt, upustili i od svého obvyklého vysunutého forčekinku. Druhý gól měl na hokejce Sacha Treille, ale Málek špičkou betonu jeho průnik středem vytěsnil.

Vítkovice zahrozily v sedmé minutě Ovčačíkem a jeho ránu z mezikruží Pöpperle s problémy kryl. I když se hrálo hlavně v domácím pásmu, nakonec úvodní třetina neměla vítěze. Tlak Sparty ukončil Szturc, který se natáhl po Malíkově zblokovaném nahození a přes Pöpperleho hůl zavěsil.

Vicemistr se zmátořil a najednou nebezpečně dorážel na sparťanskou branku. Jenže hned ve 45. sekundě druhé třetiny ujel v oslabení Ton a byť první střelou Málka nepřekonal, vyražený puk napodruhé zpoza branky zasunul za čáru. Sparťanský veterán si připsal už 23. gól v sezoně.

Hosté mohli jít rychle do dvougólového trháku, příležitost Sachy Treilleho však zmařil Málek.

Přesto se Vítkovicím ve druhém dějství podařilo srovnat krok. Strapáč s Káňou mohli dorovnat i skóre, Pöpperle však Spartu dvakrát podržel. Hosté zlobili ponejvíce brejky, při dalším sólu Tona se ale vyznamenal i Málek.

I podruhé však náskok Sparty domácí dotáhli: Ondrušek narýsoval parádní kolmici na Szturce, který prostřelil gólmana.

Vítkovice byly v závěru lepší, třetí gól visel ve vzduchu. Szturc a spol. mohli šest minut před koncem rozhodnout, ale hattrick mu překazil Pöpperle, dorážku do odkryté brány nezvládl Šedivý a v dalším střídání ani Burgr. Neujala se ani šance Ovčačíka.

Vítkovice tlačily i v prodloužení, na střely vyhrály 5:0, ale rozhodly až nájezdy. Hrdinou se stal Szturc, který proměnil ten poslední a zaznamenal hattrick.

HC Vítkovice Steel - HC Sparta Praha 3:2 po sam. nájezdech (1:1, 1:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 17. Szturc (Malík, Šedivý), 39. Szturc (Ondrušek), rozhodující nájezd Szturc - 3. Lapšanský (Jánský), 21. Ton. Rozhodčí: Fraňo, Šindler - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 2:3. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 5153.
Vítkovice: Málek - Malík, Kudělka, Ovčačík, Trnka, Punčochář, Voráček, Ondrušek - Ujčík, Burger, J. Káňa - Štefanka, Húževka, Klimek - Pohl, R. Hruška, Hlinka - Šedivý, Strapáč, Szturc - od 41. min. navíc T. Káňa. Trenéři: Trličík a Moták.
Sparta: Pöpperle - Košťálek, Sersen, Milam, Kasík, Philipp, D. Kočí, Kučný - Pacovský, Broš, I. Rachůnek - Ton, Bližňák, Tenkrát - Y. Treille, Foster, T. Rachůnek - Jánský, Lapšanský, S. Treille. Trenéři: Jandač, Žemlička a Martinec.

Reklama

Související témata: