Hlavní obsah

Hokejisté Pardubic a Liberce se rozvášnili. Mohlo být i padesát vyloučených, řekl domácí kouč

Pardubice

Čtrnáct vyloučených v sobotu, třiatřicet v neděli plus navrch dvě desítky. Hokejové semifinále mezi Pardubicemi a Libercem se v neděli rozjelo zhurta. Dohrávané souboje, nikdo nenechal soupeře vydechnout, nervy na pochodu, občas rudé oči. Jde o hodně. Bojuje se o finále. „Kdyby rozhodčí vylučovali za každý faul, tak vyloučených bylo padesát,“ řekl po pardubické výhře 4:2 domácí trenér Pavel Hynek.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Druhé semifinále mezi Pardubicemi a Libercem přineslo nelítostnou řež.

Článek
Fotogalerie

„Byla to bitva od začátku až do konce. Je tu hodně osobních soubojů, rozhodují maličkosti. Emoce jsou, bylo i hodně potyček, ale nedělal bych z toho nějakou vědu," snažil se být nad věcí liberecký brankář Tomáš Vošvrda, který dostal ve druhém utkání přednost před Markem Pincem.

Osobní desetiminutový trest vyfasoval domácí Aleš Píša a hostující kapitán Petr Nedvěd. Jinak na pardubické straně padlo šestnáct menších trestů, na druhé straně sedmnáct. „Dneska to bylo tvrdší. Správný zápas play-off. Nenecháme si nic líbit. My si bráníme svého gólmana jako oni. Bylo více vyloučených, ale hraje se o hodně. Jedeme domů s bodem, jsme spokojení," shrnul víkend útočník Jaroslav Kudrna, který v sobotu nastřílel hattrick. V neděli nic, přesto byl středem pozornosti.

„Měli jsme vůči němu averzi, minulý zápas hrál hnusně. Chtěli jsme mu to vrátit. Určitě vypjaté zápasy budou pokračovat. Já jsem flegmatik, ale pro někoho to může být těžký," usmál se pardubický obránce Jan Kolář, který se stihl v první třetině poprat, vyzrál na Marka Trončinského.

„Viděli jsme atraktivní hokej, byla to bitva, kterou zvládli lépe domácí, bylo se na co dívat. Fauly vyplynuly ze způsobu boje, bylo hodně soubojů, fauly se stávají," pověděl k zápasu kouč Liberce Jiří Kalous.

Pořád musíme hrát tvrdě, má jasno pardubický bek Kolář

„Dali jsme do toho srdce, hráli jsme jako tým a dohrávali jsme souboje, zaslouženě jsme vyhráli. Kdyby rozhodčí vylučovali za každý faul, tak vyloučených bylo padesát. Pro obě strany do dalších zápasů asi platí, že musí kontrolovat své emoce. Byla tam i zbytečná vyloučení, která mohou utkání rozhodnout," dodal Hynek.

Před začátkem třetí třetiny rozhodčí poslali Nedvěda na trestnou lavici, vyfasoval deset minut. To ještě za prohřešek s koncem předešlé části. Hosté nic netušili, a tak si Kalous nechal celou žádost vysvětlit. „Jen jsem se zeptal, nevěděl jsem, asi byl potrestaný po právu, proto jsem chtěl mluvit s rozhodčím," dodal.

„Chtěli jsme přitvrdit, chodili dost do našeho gólmana. Tohle se dalo očekávat. Já jsem se ani nechtěl prát, ale pak jsem do toho šel, snažil jsem se neprohrát. Pořád musíme hrát tvrdě, nenechat je dorážet a chránit si svého gólmana," řekl Kolář ještě ke své bitce.

Co bude nebo nebude dále, ukáže středa. V ten den pokračuje semifinále třetím zápasem pod Ještědem.

Reklama

Související témata: