Hlavní obsah

Karlovarský manažer Látal: Nejvíc mě mrzí odchod Gawryletze do Sparty

Karlovy Vary

Poměrně výrazný hráčský pohyb nastává v kádru hokejistů Karlových Varů, kteří extraligovou příslušnost zachraňovali až při nepříjemném účinkování ve skupině play-out. Vedení klubu věří, že příští ročník bude úspěšnější, byť z kádru zmizela některá zajímavá jména. Nahradit by je měly nové posily v čele s Pohlem. V tomto duchu se k situaci v týmu vyjádřil i sportovní manažer klubu Jaromír Látal v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Pavel Paprskář, ČTK

Kanadský obránce Travis Gawryletz už dres karlovarské Energie oblékat nebude

Článek

Jakého hráčského odchodu nejvíce želíte?

To ukáže až čas. Trenéři litují ztráty každého hráče, když tým v závěru minulé sezóny tahal za jeden provaz. Škoda je zejména obránce Travise Gawryletze, co šel do Sparty. S generálním manažerem Vaňkem jsme pro jeho udržení udělali maximum a máme čisté svědomí. Jen řeknu, že jednání Gawryletze bylo pro mě zklamáním. Měl famózní servis a od 20. prosince nabídku na stole, která se v rámci našich možností navyšovala. Ale nesdělil nám, co bude. Od Kanaďana mě to trošku překvapilo.

A co loučení útočníka Michala Mikesky?

Mikeš, jak mu říkáme, má už nějaké roky. Odvedl u nás svoje a zachoval se jako profík, když jsme ho potřebovali, sundal sádru a šel na led. Přesto jsme se ale rozhodli nenabídnout mu smlouvu poté, co mu ve Varech skončilo hostování z Budějovic.

Asi nečekaný je přesun Pavla Kuběny na hostování do Košic. Proč právě tam?

Kuběnka je ročník 1988 a čtvrtá lajna pro něj byla málo. Potřebuje pravidelně hrát, aby se zlepšoval. Nebudeme ho mít na očích, ale není problém se vydat za ním na Slovensko, abychom ho občas sledovali. V Košicích ho navíc vede náš známý trenér Radim Rulík, což je záruka kvalitní práce.

Útočník Rastislav Dej zamířil do Budějovic, co jeho slovenský krajan František Skladaný?

Existovala nějaká šance, že by Fero Skladaný zůstal, ale v tento moment je to nereálné. Hledáme ještě top centra a křídla máme v podstatě obsazená. V kádru už nejsou ani obránci Martin Lučka a Petr Mocek.

Už jste vyřešili brankářskou otázku?

Lukáš Sáblík odešel do Budějovic a s Lukášem Mensatorem vytvoří brankářský tým Marek Benda a Tomáš Závorka. Také už musí ukázat, že v nich něco je. Nejsou to už žádní junioři.

Jak berete čerstvý příchod útočníka Petra Pohla z Vítkovic?

Jako událost číslo jedna pro karlovarský hokej. Je to špičkový hráč a moc si vážíme, že se nám ho koncem června podařilo do Varů dostat. Už v květnu přišli Jirka Doležal ze Slavie, Vojta Kloz ze Skalice. A vrátil se David Nosek z Nižněkamsku, jenže bohužel se zranil.

Ohlížíte se po posilách i v zahraničí?

Nevylučujeme nikoho ze zámoří, ale já preferuji třeba Američany nebo Kanaďany, kteří už hráli v Evropě. Máme na hledání času dost. Nebráním se ani případným příchodům ruských hráčů. Jedeme do Ufy a může se tam něco objevit.

Reklama

Související témata: