Hlavní obsah

Jágr těžce nesl výprask v Brně. Byl zasloužený, ale už to nechci zažít, smutnil

Brno

Hokejisté Kladna, jimž už chyběl obránce Židlický, neuhájili v přímém souboji s Kometou druhou příčku extraligové tabulky. Na brněnském ledě utrpěli debakl 0:4, k němuž gólem a přihrávkou přispěl odchovanec středočeského týmu Miloslav Hořava.

Článek

„Je to výborný pocit porazit právě Kladno. Po delší době se nám povedlo dát vedoucí gól. Namazal mi na něj Pavel Patera, což se v hokeji občas přihodí. Máme hodně marodů, o to víc si vítězství nad tak kvalitním protivníkem cením," rozplýval se v Brně hostující Hořava.

Kometa zdolala odvěkého rivala v této sezóně už potřetí. „A naprosto zaslouženě. Ani tentokrát jsme na ni neměli recept," uznal Jaromír Jágr, největší hvězda kladenského celku. „Brno má výborné mužstvo, podle mého názoru možná nejlepší v extralize. Kdyby nezačala NHL a nastoupil bych proti Kometě ještě jednou, museli bychom hodně posílit. Čtvrtou porážku už bych zažít nechtěl," říkal s úsměvem.

Židlický chyběl

Jágr litoval, že jeho tým neproměnil v úvodu několik šancí. „To jsme se ještě drželi. Pak nás ovšem domácí začali v báječné atmosféře přehrávat. Trápí nás nedůrazná koncovka a citelně nám chyběl Židlický, na něhož jsme si už hodně zvykli," našel hlavní příčiny nezdaru.

Kladenští ani jednou nevyzráli na Martina Faltera, jenž zaskakoval v brněnské brance za nemocného Trvaje. „Utkání s Kladnem bylo pro mě sváteční, vždyť Jardu Jágra považuju za nejlepšího světového hokejistu všech dob. Jsem šťastný, že jsme brali všechny tři body. I proto, že jsem v Kladně taky dva roky působil. Vychytaná nula je jakýsi bonus navíc," pochvaloval si Falter.

Kouč Kladna Zdeněk Vojta ocenil vysokou úroveň utkání. „Vyprodané hale se muselo líbit. My jsme po solidním začátku bohužel doplatili na dvě individuální chyby. Nejprve daroval Brnu gól Patera a pak jsme Kometě nabídli přesilovku zbytečně vyhozeným pukem přes mantinel," poukázal Vojta na klíčové okamžiky střetnutí.

Reklama

Související témata: