Hlavní obsah

Doma srovnáme, věří Vondrka mocnému vlivu sparťanského ‚letiště‘

Třinec

Skamarádili se slávistické kabině, ale teď žádné bratříčkování neprobíhá. Jakub Klepiš ve druhé třetině nastartoval třinecký obrat v nedělním semifinále. Michal Vondrka na něj odpověděl vyrovnávacím gólem Sparty. Po dvou víkendových bitvách mají do extraligového finále našlápnuto Oceláři, soupeř ale věří, že ve dvou pražských zápasech budou pánem také domácí.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Michal Vondrka (vlevo) ze Sparty a Štefan Růžička z Třince v druhém semifinále.

Článek

„Rád bych řekl, že Vondrcovi ten gól přeju, ale hraje proti mně. To, že se trefil, je dobře pro něj a hůř pro nás," vzkázal kámošovi Klepiš, který je teď ale se spoluhráči ve dvouzápasovém trháku.

Po sobotním jednoznačném představení se v neděli hrálo o mnoho vyrovnaněji. Ale góly také nechyběly. „Začátek nám vůbec nevyšel, pak jsme to otočili a ve třetí třetině zase lacino inkasovali," hodnotil třinecký asistent Václav Varaďa.

Kontaktní hokej na hraně pravidel dlouho seděl víc Spartě, domácí se za pískotu fanoušků vztekali. Třinecká frustrace se ale během necelých dvou minut proměnila v euforii. Načal ji Klepišův bekhendový blafák, následovaný Polanského nápřahem zpoza kruhu a Hrňovým švihem pod horní tyčku. „Půl zápasu jsme hráli výborně, pak ale přišla tahle nekoncentrovanost," tvrdil Vondrka.

Sparta, která v sobotu za soupeřem zadýchaně klopýtala, ale vedla ještě 4:3, než poslal zápas do prodloužení Doudera. „Už nevěděl, co s pukem, tak to nahodil a propadlo to tam," nemohl uvěřit sparťanský bek Karel Pilař. „Troufám si říct, že brankáře Novotného sice přečteného nemáme, ale překážka to pro nás také není," sypal sůl do sparťanských ran Klepiš. „Novota ale chytal dobře, byly to spíš chyby hráčů před ním," oponoval Vondrka.

Komunikační problém, mínil sparťanský asistent

Vítěznou euforii zařídil Třinci v čase 75:06 Vladimír Roth, mimochodem také bývalý slávista. „Nádhera, jedním slovem nádhera," liboval si Klepiš, zatímco sparťané si drbali hlavu, jak se jim situace v prodloužení vymkla z rukou. „Vznikl tam asi nějaký komunikační problém," nepouštěl se moc do rozborů sparťanský asistent Zdeněk Moták. „Je to o tom to nezabalit a věřit. A my jsme věřili pořád," řekl Klepiš.

I sparťané však mají v sobě víru. A nejen ve vlastní schopnosti, ale i v rozměry domácího ledu. Na ‚letišti' v Holešovicích dokážou lépe využít kombinační převahu. „To bude jednoznačně naše výhoda, spousta lidí nás přijde podpořit a pevně věřím, že to srovnáme," burcoval Vondrka. „S klukama jsme si řekli, že to není ztracený. Zažil jsem to  v play off několikrát. Hlavně je potřeba jít do vedení, to je pro psychiku vždycky strašně důležité," dodal.

„Sparta se doma bude cítit možná o trošku lépe, ale my tam jedeme vyhrát nejdřív první a pak třeba i ten druhý zápas," usmíval se Klepiš.

Reklama

Související témata: