Hlavní obsah

Třinečtí získali jen bod a balancují na hraně předkola. Nic se neděje, nepanikařil Dravecký

Třinec

Hokejisté pražské Sparty se stali druhým týmem v pořadí, který přicestoval do Třince dorovnat stobodovou hranici. Liberec k tomu ve 47. kole potřeboval vítězství, Sparťanům stačilo získat bod. A to se jim podařilo, v samostatných nájezdech pak získali ještě bod navrch. Výhrou 3:2 navíc prolomili pětizápasovou sérii porážek na třineckém ledě, přestože jim v sestavě chyběli zkušení Hlinka, Sabolič či Buchtele.

Foto: Adolf Horsinka, ČTK

Sparťanský brankář Danny Taylor (vlevo) a útočník Pražanů Petr Kumstát a třinecký forvard Adam Rufer (vpravo) v utkání 49. kola hokejové Tipsport extraligy.

Článek

„Možná bylo trochu znát, že nehráli. Ale museli jsme se s tím poprat. Zápasy jdou teď rychle za sebou, k tomu ta daleká cesta. Trochu na nás padla únava," vysvětloval útočník Daniel Přibyl, proč hosté promarnili dvoubrankový náskok, který si vypracovali v úvodní dvacetiminutovce.

Ze hry domácího týmu bylo naopak patrné, že body potřebují mnohem více, než jejich včerejší soupeř. Sparta má účast v play off dávno jistou a nemůže už přijít ani o výhodu domácího hřiště. „Možná jsme to v hlavách měli. Třinec se tlačí do play off a potřebuje každý bod, zatímco my už to máme o něco lehčí. Nějaká podvědomá úleva tam být může," připouštěl Přibyl.

I proto Třinec, jakmile ve druhé třetině vymazal dvoubrankové manko, bušil do soupeře z plných sil dál. Sparťanům dovolil za druhou a třetí třetinu dohromady jen sedm střel, překlopit skóre na svou stranu se mu ale nepodařilo. A to ani v prodloužení. „Ve druhé třetině jsme se mnohem více tlačili do brány a z toho vyústili i naše góly. Od vyrovnávací branky jsme byli lepší a mohli jsme to strhnout na naši stranu," popisoval Vladimír Dravecký, jenž v posledních třech zápasech proti Spartě posbíral dohromady šest kanadských bodů.

„V naši situaci se ale mnohem více zabývám týmovými body," řekl slovenský reprezentant. Třinecký náskok na desáté příčce je díky výhře jedenáctých Vítkovic v Karlových Varech už jen tříbodový. „Dnes jsme získali jen jeden bod, ale nic se neděje. Máme před sebou ještě tři utkání, ve kterých uděláme vše pro výhru," sliboval slovenský reprezentant.

Reklama

Související témata: