Hlavní obsah

Řepík ani Jarůšek dodatečný trest od disciplinárky nedostali

Praha

Semifinálová série play off hokejové extraligy mezi Mladou Boleslaví a Libercem bude dnes pokračovat i s útočníky Richardem Jarůškem a Michalem Řepíkem. Disciplinární komise soutěže se totiž rozhodla nepotrestat hráče za jejich zákroky v druhém duelu série. ČTK o tom informoval tiskový mluvčí Českého svazu ledního hokeje Zdeněk Zikmund.

Foto: Vít Černý, ČTK

Boleslavský útočník Richard Jarůšek střílí rozhodující gól v samostatných nájezdech ve třetím čtvrtfinále proti Hradci Králové. Ilustrační snímek

Článek

Řepík fauloval v poslední minutě utkání a za rozhodnutého stavu Matěje Stříteského. Na ledě ležícího mladoboleslavského beka zasáhl hokejkou do hlavy ve chvíli, kdy neměl helmu. "Jednalo se o nesportovní chování, ale s přihlédnutím k nižší intenzitě zákroku a k tomu, že nevedl k závažnějším zdravotním následkům, jsme řízení zastavili," uvedl předseda komise Karel Holý.

Stejně jako neuspěli se svým podnětem zástupci Mladé Boleslavi, byla zamítnuta i žádost Liberce o dodatečný trest pro Jarůška, který se v 54. minutě po souboji s Tomášem Mojžíšem snažil protihráče kopnout bruslí. "Potrestání bylo v kompetenci rozhodčích," uvedl Holý a poukázal na skutečnost, že k zásahu Mojžíše bruslí nedošlo. Rozhodčí Jan Hribik celou situaci sledoval zblízka a Jarůška ani nevyloučil.

Reklama

Související témata: