Hlavní obsah

Sup: Rozjedeme se dobře, a pak si to zkomplikujeme

PRAHA

Třetí výhra v řadě by před rokem neznamenala pro hokejovou Slavii nic výjimečného. Tým Vladimíra Růžičky má však po zoufalém rozjezdu sezóny letos radost z každého vydřeného bodu. "Hlavně, že jsme vedení udrželi," oddechl si po vítězství 5:4 v pražském derby útočník Michal Sup.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Hokejisté Slavie se v posledních kolech extraligy zvedli a vyhráli třikrát v řadě.

Článek

Scénáře slávistických zápasů jsou si v poslední době podobné. "Rozjedeme se dobře a pak si to sami zkomplikujeme," vysvětloval třígólové vedení, které ještě Sparta málem úplně vymazala v power play. "Taky jsem mohl dát víc gólů, ale naštěstí nám to teď do branky celkem padá," oddechl si se spoluhráči autor čtvrté trefy domácích.

Jenže Slavia dost inkasuje. Se 64 góly má nejhorší obranu v extralize. "Až někdy nedáme tolik gólů, tak jich snad zase moc nedostaneme," doufal Sup, který v sedmnácti zápasech sezóny vstřelil pět gólů. V neděli se trefil po teči Hlavačkovy rány. "Nic nacvičené nebylo, jen jsem stál v pravý čas na správném místě," přivolával 33letý ryšavý útočník formu. "Ještě, že se daří v přesilovkách," řekl.

Obraz slávistické hry se opticky zlepšil, ale i z reakcí kouče Růžičky je patrné, že k dokonalosti má daleko. "Pořád nám hustil do hlavy, abychom nepřestali hrát a zbytečně se nezatahovali do obrany. Chtěl po nás nátlakový hokej, ale stejně v posledních minutách naše nervozita stoupala," tvrdil Sup. "Tři výhry jsou fajn, ale ještě by to chtělo udělat body s Budějovicemi," přál si.

Reklama

Související témata: