Hlavní obsah

Simon se v Rusku uvedl po svém - bitkou hned v prvním zápase

ČECHOV

Příliv řady zámořských hokejistů do nově vzniklé Kontinentální ligy ukázal svou odvrácenou tvář hned v první hrací den. V zápase mezi týmy Viťjaz Čechov a HK MVD Balašicha zažili ruští fanoušci nefalšovanou bitku na pěsti, ve které byl hlavním aktérem domácí Kanaďan Chris Simon. Proslulý tvrďák nasbíral během patnácti sezón v NHL přes dva tisíce trestných minut.

Foto: www.khl.ru/

Chris Simon (vlevo) při bitce s Fedosejevem z HK MVD

Článek

Vše nastartoval začátek třetí třetiny, kdy se do sebe pustili další Kanaďan v dresu Čechova Darcy Verot a Krovopuskov z týmu soupeře. Dvaatřicetiletý Verot se několik let snažil prosadit v NHL, ale dotáhl to jen na 37 zápasů v dresu Washingtonu v sezóně 2003/04. I tak ale stačil nasbírat 135 trestných minut.

Postupně se do šarvátek pouštěli i ostatní a Simon si vyhlédl jako soupeře mladého obránce Balašichy Fedosejeva, který se 36letému veteránovi nebojácně postavil. "Miša Fedosejev není žádný bitkař, ale ukázal, že nemá strach. A to mužstvo hodně ocenilo," pochválil svého svěřence trenér Balašichy Oleg Znarok.

Nutno ovšem dodat, že Fedosejev dostal co proto a Simon se s ním vůbec nepáral. Veterán z NHL, kde strávil patnáct sezón v dresech osmi klubů, odešel do Ruska před letošní sezónou, když v posledním ročníku odehrál vinou častých distanců v NHL dohromady jen 40 zápasů za New York Islanders a Minnesotu. Simon se v minulosti neváhal postavit největším bitkařům soutěže, ale také nechvalně proslul třeba brutálním faulem na Ryana Hollwega, kdy svému soupeři hokejkou málem urazil hlavu.

Reklama