Hlavní obsah

Kouč Výborný: Podepíšu klidně znovu na Spartě, Omsk neřeším

Vedení Avangardu Omsk lanaří české trenéry. Měli v Rusku úspěch a manažeři týmů Kontinentální ligy to vědí. Nejprve zkoušeli nalákat reprezentačního kouče Vladimíra Růžičku, poté oslovili dlouholetého trenéra Sparty Františka Výborného spolu s asistentem Mariánem Jelínkem. "Je to pravda, v průběhu sezóny bych však ze Sparty v žádném případě neodešel!" řekl Výborný Sport.cz.

Foto: čtk

Trenér Sparty Praha František Výborný a generální manažer klubu Petr Bříza (vlevo)

Článek

Je pravda, že vás spolu s panem Jelínkem oslovil Omsk?

To mohu potvrdit, ale oslovili nás už na podzim. Jejich zájem mě potěšil. Kontinentální liga je velice kvalitní soutěž a nejste navíc příliš na očích.

Pokud by byla nabídka zajímavá, odešel byste ze Sparty v průběhu sezóny?

V žádném případě! Nabídky z Ruska jsme měli už před sezónou, ale Sparta pro nás byla priorita. Měli jsem nabídky také od jiných týmů, ale odmítli jsme je.

S generálním manažerem Sparty panem Břízou jste nějaké rozhovory na toto téma vedl?

Jen málo a vyplynuly z toho, jak se informace vyšťourala na povrch. Petr Bříza i pan Sivek (prezident a předseda klubu) a zájmu Omsku vědí. Vůbec jsme to neřešili ani neřešíme. Je rozjetá sezóna, kterou chceme dodělat, takže bych to nezveličoval.

Žádná konkrétní jednání tedy neproběhla?

Jednání vede agent (Jaroslav Zídek - pozn.red.), k osobnímu setkání nedošlo.

Co říkáte na zájem ruských klubů o české trenéry?

Ti, co v Rusku působili, odvedli velmi dobrou práci. Začal Vláďa Vůjtek, když získal dva tituly z Jaroslavlí a pokračovali tam další jako Marek Sýkora, Miloš Říha a další.

Po sezóně vám končí na Spartě smlouva, nebojíte se, že pokud Omsk sežene jiného trenéra, nabídka vést mužstvo v čele s Jaromírem Jágrem se již opakovat nebude?

Je mi to úplně jedno (smích). Pokud by zítra přišla Sparta s novou smlouvou, tak ji klidně podepíšu. Nikomu jsem nic neslíbil a nové angažmá zatím neřeším. Po sezóně skončím a třeba trénovat nebudu, i to je možné. Není to mým prvotním cílem.

Lákalo by vás trénovat tým s Jágrem?

Jarda má smlouvu v Omsku ještě na příští rok a já věřím, že ji dodrží. Bylo by lákavé, trénovat hráče, který byl deset let nejlepším na světě. Také se nabízí spojení Marián a Jarda, protože spolu už dříve pracovali a neslo to ovoce. Navíc s Mariánem se nám spolu pracuje dobře a to je naše plus.

Reklama

Související témata: