Hlavní obsah

Astana udržela naději na play-off, Omsk je znovu v ohrožení

PRAHA

Hokejisté Barysu Astana zvítězili v dnešním utkání Kontinentální ligy na domácím ledě nad Torpedem Nižnij Novgorod 5:2 a dál drží naději na postup do play-off. Kazašský celek se posunul na celkové sedmnácté místo a postup si může zajistit ve čtvrtek v posledním utkání proti Čechovu. V ohrožení tak zůstává zatím patnáctý Omsk s největší osobností soutěže Jaromírem Jágrem.

Foto: www.khl.ru

Brankář Astany Alexej Kuzněcov v akci

Článek

Omsk je momentálně na patnáctém místě tabulky, dnes večer se před něj dostal Nižněkamsk po výhře 4:1 na ledě Voskresensku. A přeskočit jej může ještě Čerepovec, který na Avangard ztrácí jediný bod a zítra jej čeká poslední duel základní části proti Magnitogorsku.

Jaromír Jágr, Jakub Klepiš a brankář Adam Svoboda tak budou ve čtvrtek mohutně držet palce svým krajanům v dresu Metallurgu Markovi, Rolinkovi, a Kudrnovi. Pokud Magnitogorsk vyhraje, Omsk půjde do play-off. Pokud ne, musí Avangard doufat, že Astana neporazí v základní hrací době Čechov. V opačném případě by sezóna pro Omsk skončila.

Na výhře Astany se podílel asistencí český obránce Tomáš Klouček, který v 37. minutě přihrál na vítěznou branku Konstantinu Glazačevovi. Nižnému Novgorodu nepomohl k bodům ani kanonýr Pavel Brendl, který svou 36. trefou v sezóně v 7. minutě otevřel skóre a pak zaznamenal i asistenci.

Brendl má po posledním zápase Torpeda v základní části v čele tabulky střelců před krajanem Janem Markem z Magnitogorsku i Danisem Zaripovem z Kazaně náskok dvou branek. Šanci připravit jej o prvenství má jenom Marek, protože Kazaň už také dohrála. Markův Metallurg se představí ve čtvrtek v Čerepovci.

Barys Astana - Nižnij Novgorod 5:2 (1:1, 2:1, 2:0)
Branky: 22. a 37. Glazačev (na druhou Klouček), 19. Dallman, 42. Stoljarov, 57. Krasnoslobodcev - 7. Brendl, 40. Charitonov (Brendl).
Voskresensk - Nižněkamsk 1:4 (0:3, 0:0, 1:1)
Branky: 51. Šamolin - 3. Kohn, 6. Lapenkov, 17. F. Fjodorov, 50. Smirnov.
Dynamo Moskva - Novosibirsk 3:4 (1:3, 1:0, 1:1)
Branky: 1. Weinhandl, 29. Jačmeněv, 49. Zinovjev - 6., 10., a 59.  Posnov, 11. Anisin.
Dynamo Riga - Chabarovsk 2:1 (2:1, 0:0, 0:0)
Branky: 2. Berzinš, 4. Ankipans - 16. Krivonožkin.
Dynamo Minsk - Novokuzněck 2:1 (0:0, 0:1, 2:0)
Branky: 49. Juhenen, 55. Čupris - 32. Šinkar

Reklama